На Чортківщині п'яний водій намагався дати 100 євро хабаря поліцейським

На Чортківщині п'яний водій намагався дати 100 євро хабаря поліцейським

Порушив правила дорожнього руху і, щоб уникнути відповідальності, запропонував поліцейським хабар мешканець Чернівецької області. 

Поліцейські зупинили автівку за порушення правил дорожнього руху на дорозі в Чортівському районі. Правоохоронці зафіксували, що водій керував автомобілем напідпитку.

Поки поліцейські складали адмінматеріал за ст. 130 КУпАП, водій запропонував їм 100 євро, щоб уникнути відповідальності. Хоча інспектори попередили чоловіка про можливість потрапити за таке під кримінал, останній все ж намагався відкупитися.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Відео дня

На місце викликали слідчих. За фактом злочину відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 ККУ (пропозиція хабара службовій особі).

Винуватцю загрожує штраф, або обмеження чи позбавлення волі на термін до чотирьох років.  Понесе кермувальник і адміністративну відповідальність.

Довідка

  • Відповідно до ст. 130 КУпАП, керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на рік.
  • Відповідно до ст. 369 ККУ, пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища караються штрафом від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, що 16 серпня оперативники та слідчі затримали посадову особу спеціалізованого комунального підприємства Тернопільської міської ради під час отримання хабара.

 Читайте також:

65 тисяч гривень за місце для поховання: поліція затримала тернопільського посадовця. Що йому загрожує

П'яний водій з Тернопільського району намагався дати хабара поліцейському

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Любов Кастранець

    І  що  поліцейський  виявився  чесним і  не взяв?Чи  може  замала  сума?
  • Марічка Коберніцька

    Чого так мало дав лише 100 є
  • Roman Valuon

    Мало дав тому і не взяли...
  • Руслан Украинец

    Мало давав таких тарифів немае вже років 10😂давав би так тис 3 євро то взяли би ще і додому відвезли

keyboard_arrow_up