На дальньому пляжі впіймали на гарячому браконьєрів. Активісти звинувачують рятувальників

На дальньому пляжі впіймали на гарячому браконьєрів. Активісти звинувачують рятувальників
Півтора десятка риб, які коптилися на території рятувальної бази, та рибальську сітку на кількадесят метрів знайшли активісти ввечері у середу, 2 березня.

Чималі карасі, товстолобики та інша риба спокійно коптиться в два яруси - таку картину застали громадські активісти Тернополя на території. Самі ж рятувальники спершу заховалися.

 - Ми вже четвертий день тут чатували, - розповідає директор ГО "ПКТМЕ "Скеля""  Андрій Об'єщик. - Нам рибалки вже не раз розповідали, що бачили, як з території рятувальної бази випливав човен і звідти кидали сітки. Однак жодного разу не засікли, коли ж на човні випливали, аби ті сітки згорнути.

Таким чином активісти зрозуміли, що є система, як сітки затягують на територію бази. Час, коли це відбувається, також вирахували, виходячи з того, що після 20.00 сіток на Ставі вже немає, а от вдень ще є. Так і вирішили перевірити територію після 17.00.

Відео дня

 - Прийшли з хлопцями, глянули, що сітки є у воді, тож вирішили не тягнути - на території бази побачили, що коптили рибу у два яруси, - продовжує пан Об'єщик. - На гарячому застукали трьох рятувальників. Схема витягування риби виявилася простою: вони прикріпили сітки до лебідки і таким чином затягували вилов, не виходячи з приміщення.Щоб рятувальники не втекли, активісти заблокували їхні авто і викликати слідчих. Кореспондент 20minut.ua приїхала на місце якраз перед ними, близько 18.00. Що ж до самих порушників, то ті не на камеру кажуть, що сітки не їхні, адже поруч ще є два об'єкти, звідки могли їх закинути у воду. А знайдена риба на коптилці таки належить їм. Мовляв, купили. На запитання журналіста, нащо трьом чоловікам кілька кілограмів риби, відповіли коротко: "Скоро 8 березня, от і готуємося".

На місці події працюють слідчі, деталі обіцяємо повідомити згодом.

Нагадаємо, саме сьогодні ми писали, що двоє браконьєрів, яких також впіймали в районі Дальнього пляжу, заплатять штраф та компенсують збитки за незаконний вилов риби.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    1. Конфіскувати браконьєрські знаряддя, демонтувтати лебідку.

    2. Вліпити штраф за кожну незаконно виловлену рибу.

    3. Вигнати з роботи.

    4. Надавати копняків.

    5. Поставити відеокамери в районі дального пляжу, рятувальної станції, моста на Пронятин (оголосити збір коштів через ЗМІ і соцмережі) сам скинусь.
  • Ruslan Sergienko

    Поки не почнуть реально садити, толку не буде. Вересневим дали пару гривень штрафу...... якби по року тюрми, тоді собаки може задумаються.
  • igor golovko

    Хто б сумнівався що це їх рук справа. Як то кажуть коло чого працюєм з того й живем. Колись на східному проживав один з цих бувших рятувальників досить відома персона в районі. Під кінець життя міняв 3-4 штуки  кілограмових лящів на пляшку самогону. Від риби повністю згнив багажник москалика пізніше те ж саме було з опелем.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up