На Хмельниччині затримали брата і сестру з Тернополя, які обкрадали магазини

На Хмельниччині затримали брата і сестру з Тернополя, які обкрадали магазини
У райцентрі Волочиськ правоохоронці затримали сімейний підряд з Тернополя. Перебуваючи під слідством за злочини, пов’язані з наркотиками, брат із сестрою практично щовихідних приїздили на Хмельниччину для вчинення крадіжок з магазинів.

Родичі діяли за однією відпрацьованою схемою: доки молодик відволікав продавців і касирів, його сестра набивала жіночу сумочку побутовою хімією, косметикою та одягом. Для відведення підозри жінка оплачувала якусь дрібничку на касі. За попередньою інформацією, крадене підозрювані збували у Тернополі.

У день затримання брат із сестрою обікрали 3 магазини: один із дитячим одягом і два — побутової хімії. Але, як виявилось, в останніх двох магазинах зловмисники були не вперше, і продавці за відео з камер спостереження уже з’ясували, хто є причиною постійних недостач товару.

Коли кримінальний дует знову завітав до магазину, дівчата вже були напоготові: доки одна люб’язно обслуговувала клієнтів, інша зачинила вхідні двері та викликала наряд. Правоохоронці прибули менш, ніж за 3 хвилини, і затримали крадіїв на місці.
Молоді люди спочатку заперечували факт крадіжки і запевняли, що планували за все розрахуватися, але побутова хімія з іншого магазину, кава і солодощі з продуктового та декілька пар джинсів із дитячого магазину говорили зовсім про інше. Тим більше, камери відеоспостереження магазину зафіксували усі візити сімейного підряду до магазинів Волочиська. До речі, є таке відео і з тернопільських магазинів, де брат із сестрою діяли за аналогічною схемою.
Як з’ясувалося, 21-річний хлопець та його 25-річна сестра мають певні проблеми з наркотиками і зараз лікуються. Крім того, на момент скоєння крадіжок, вони вже перебували під слідством у Тернопільській області за вчинення злочинів, пов’язаних із наркотиками.
Наразі слідчим відділенням Волочиського відділення поліції стосовно підозрюваних відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією цієї статті, — позбавлення волі на строк до 5 років, повідомив Сектор комунікації ГУ Національної поліції
в Хмельницькій області.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 Нажились на авто для ЗСУ: кременчанин втратив 280 тисяч гривень при покупці транспорту з-за кордону 13:02 Як рухаються справи з ремонтом моста в Теребовлі (ФОТО) photo_camera 12:03 Як прикрасили Тернопіль до Великодня: підбірка локацій для фото photo_camera 11:01 На Симоненка горів балкон у багатоповерхівці. Як вберегтись від пожежі під час свят Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 10:02 Легко, а кольори неймовірні: 7 натуральних барвників, якими можна розфарбувати яйця 09:02 Соковитий лаваш з червоною рибою: корисний варіант шаурми за 10 хвилин 22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up