На Тернопільщині правоохоронці викрили колаборантку

На Тернопільщині правоохоронці викрили колаборантку
  • У колабораційній діяльності підозрюють проросійську агітаторку з Почаєва.
  • Після повномасштабного військового вторгнення окупантів 50-річна жінка розпочала систематично розповсюджувати в Інтернеті матеріали російської пропаганди. 

Служба безпеки України викрила жительку Тернопільщини, яка поширювала у соціальних мережах публічні заклики до підтримки російських загарбників та маріонеткових адміністрацій окупантів.

Про це повідомляє сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Проросійська агітаторка з Почаєва підозрюється у колабораційній діяльності, оскільки, після повномасштабного військового вторгнення окупантів 50-річна жінка розпочала систематично розповсюджувати у мережі Інтернет матеріали російської пропаганди.

Відео дня

Використовуючи обліковий запис свого чоловіка, пропагандистка поширювала численні антиукраїнські дописи «рашистів», якими виправдовувала окупацію України та звеличувала воєнні злочини загарбників.

— За даними слідства, мешканка Почаєва через акаунт свого чоловіка у фейсбуці у березні-квітні 2022 року неодноразово розповсюджувала у мережі Інтернет матеріали про виправдання нападу РФ на Україну, глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію. Також жінка поширювала антиукраїнські дописи та закликала до підтримки збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора, — йдеться у повідомленні прокуратури Тернопільської області.

У помешканні колаборантки правоохоронці вилучили мобільні телефони, які містять переконливі докази її причетності до протиправної діяльності, а здобуті у ході досудового розслідування данні свідчать, що дії проросійської пропагандистки були вчинені умисно з політико-ідеологічних мотивів.

Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про обрання їй міри запобіжного заходу. Тривають слідчо-оперативні заходи, спрямовані на перевірку ймовірної причетності спецслужб рф до деструктивної діяльності підозрюваної.

Викриття та документування діяльності колаборантки здійснювали співробітники СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

У соцмережах пишуть: 

  • Олена Тимчишин

    І фізію не треба ховати. Явіть світу лик "вєлікомучениці", яка жила в остогидлому середовищі злобних бандерівців і вірно очікувала приходу рускава міра... Правда, це не заважало їй отримувати українську пенсію, вимагати субсидій, і, я так думаю, реєструватись на отримання міжнародної допомоги...

  • Viktoriya Kazmiruk

    Копнінь сильніше, там таких у лаврі ще до хрена найдете,

  • Олена Тимчишин

    Одна? В Почаєві? Всього лиш? Ви лаврську літературу читали?.. Навідників за 200 тищ відпускають, а цю за скільки?

Нагадаємо, у червні цього року тернополянина визнано винним у пропаганді війни та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі (ст. 436 Кримінального кодексу України). Це максимальний термін покарання за пропаганду війни.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • vadim sailor

    розстріл
  • Vasyl Pastukh

    Дуже добре, але спочатку  виведіть колоборантів із ВРУ...
  • Василь Топорівський

    ростріляти одну або дві і буде  порядок.

keyboard_arrow_up