На Тернопільщині при отриманні 500 доларів хабара піймався сільський голова (ОНОВЛЕНЕ)

На Тернопільщині при отриманні 500 доларів хабара піймався сільський голова (ОНОВЛЕНЕ)

Посадовець хотів заробити на дозволах розмістити білборди на території сільради.

За процесуального керівництва прокуратури області спільно з працівниками УСР в Тернопільській області ДСР НПУ та слідчими ГУНП 3 квітня 2020 року задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди у сумі 500 доларів США сільським головою із Заліщицького району.

За версією слідства, сільський голова отримав від місцевого підприємця неправомірну вигоду за видачу рішення виконавчого комітету сільської ради про надання дозволу на розміщення 5 об’єктів зовнішньої реклами (білбордів) на території сільської ради.  

Сільського голову затримано в порядку ст.208 КПК України.

Відео дня

Триває розслідування за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

4.04.2020 року слідчим суддею Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області розглянуто клопотання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, сільського голови із Заліщицького району Тернопільської області, повідомляє пресслужба суду.

До підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту із забороною залишати житло цілодобово. Також на нього покладено наступні обов’язки: 
- з’являтися до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою;
- не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає без дозволу слідчого, прокурора або суду;
- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;
- утримуватися від спілкування зі свідками у даному кримінальному провадженні;
- здати на зберігання органу досудового розслідування паспорт для виїзду за кордон.

Ухвала може бути оскаржена до Тернопільського апеляційного суду. .

Довідка

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег Кріль

    Довічне йому
  • ВолодяУкраїна !!!

    Ага ще один мародер де ви беретесь негідники хіба важко дотримуватись закону зовсім людське облича втратили козло пикі негідники Слава Україні Героям Слава:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up