Надсилав жінкам свої інтимні фото. Слідство і суд сказали, що це поширення порнографії

Надсилав жінкам свої інтимні фото. Слідство і суд сказали, що це поширення порнографії

Чоловік — уродженець Борщівського району. Адресати, яким відправляв інтимні фото, — не лише з Тернопільщини, а й сусідніх областей. До речі, офіційно чоловік одружений, але що сказала дружина на його захоплення, нам дізнатись не вдалось  

За ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів засудили уродження одного з сіл колишнього Борщівського району. Нам відома назва селища, проте не називатимемо його з етичних міркувань. За словами голови Більче-золотецької громади Галини Огородник, село входить до цієї громади, але воно маленьке, що навіть свого старости не має. А чоловік, за офіційними даними Реєстру судових рішень, — одружений.

Звинувачення: виготовив фотозображення статевого органу 

Слідчі впіймали чоловіка після того, як тривалий час розсилав фото і відео збудженого статевого органу жінкам, причому не лише Тернопільщини, а й сусідніх областей. Суд проголосив йому вирок в останній день травня. А також конфіскував мобільний телефон.

— Обвинувачений 18 лютого 2022 року близько 19 год. 40 хв., перебуваючи за місцем свого проживання, діючи умисно, використовуючи власний мобільний телефон марки «Хіаоmі Redmi 9А M2006C3LG», виготовив одне фотозображення статевого органу чоловіка в ерегованому стані, — йдеться в обвинуваченні. — Крім того, перебуваючи за місцем свого проживання, діючи умисно, використовуючи власний мобільний телефон виготовив один відеофайл із зображенням статевого органу чоловіка в ерегованому стані та процес його мастурбації.

Відео дня

Вже у червні знимкам і відео знайшов застосування. За версією слідства, близько 11 ранку 26 червня він відіслав знімок, який, згідно з висновком експерта за результатами проведення судової мистецтвознавчої експертизи належить до продукції порнографічного характеру, на мобільний одній з жінок. Навздогін адресатці пішов і відеофайл «із зображенням статевого органу чоловіка в ерегованому стані та процес його мастурбації, який згідно висновку експерта за результатами проведення судової мистецтвознавчої експертизи належить до продукції порнографічного характеру».

Через два місяці, а саме 15 серпня, такі ж фото через «Вайбер» отримала інша жінка, вже тепер з Рівненщини. А ще за три дні знимки полетіли до жительки Коломийського району Івано-Франківської області.

Умовно і конфіскували мобільний

— В судовому засіданні чоловік свою вину в пред`явленому йому обвинуваченні визнав повністю, погодився з кваліфікацією вчиненого ним діяння, надав покази в судовому засіданні, які є послідовними та повністю підтверджують обставини вчинення злочину, що викладені в обвинувальному акті, зазначив, що у скоєному щиро розкаюється та просив суворо його не карати, — йдеться у матеріалах справи.

А суд, за згодою всіх учасників судового розгляду, визнав недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються. Та й сам фігурант погодився на скорочений порядок судового розгляду, без дослідження доказів.

— Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.301 КК України і призначити йому покарання три роки позбавлення волі без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, — таким був вирок Борщівського райсуду. — На підставі ст. 75 КК України від відбування покарання звільнити з випробуванням з іспитовим строком на один рік.

З чоловіка стягнули 11138,02 грн в користь держави витрати, пов’язані з проведенням судової мистецтвознавчої експертизи та комплексної комп`ютерно-технічної та мистецтвознавчої експертизи. Мобілку конфіскували в дохід держави, а планшет «Леново» повернули власнику.

Вирок може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Тернопільського апеляційного суду через Борщівський районний суд Тернопільської області.

«20 хвилин» готові вислухати думку героя публікації та опублікувати її.

 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 301. Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів

1. Ввезення в Україну творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, зберігання, перевезення чи інше переміщення з тією самою метою, або їх збут чи розповсюдження, а також примушування до участі в їх створенні -

караються штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Ті самі дії, вчинені щодо кіно- та відеопродукції, комп'ютерних програм порнографічного характеру, а також збут неповнолітнім чи розповсюдження серед них творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру, -

караються штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з отриманням доходу у великому розмірі, -

караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Довідка

Справа у Єдиному державному реєстрі судових рішень – за посиланням:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/111225954

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Halyna Sosovska

    Страшна подія ...
  • Stefan Mazur

    І визначили шо у нього чорний..
  • Lika Nika

    І що, когось вразив?
    Це явно якийсь збоченець.
    Гидко 🤮
  • Славік Майданський

    І що жінки в захваті були?

keyboard_arrow_up