Нажились на авто для ЗСУ: кременчанин втратив 280 тисяч гривень при покупці транспорту з-за кордону

Нажились на авто для ЗСУ: кременчанин втратив 280 тисяч гривень при покупці транспорту з-за кордону

Правоохоронці Тернопільщини розслідують аферу з купівлею автомобіля, який збирався служити військовим

280 тисяч гривень заплатив чоловік за авто, яке мали пригнати з-за кордону посередники. Транспорт призначався для бійців на передовій. Про це повідомляють у поліції.

За допомогою до співробітників Кременецького відділу поліції звернувся 57-річний житель Тернопільської області. Він повідомив, що став жертвою шахрайських дій. Чоловік в одній із соціальних мереж знайшов оголошення щодо продажу автомобіля і доставлення його з-за кордону в Україну. Він почав спілкуватися із «продавцем» і повідомив, що автівка потрібна для роботи у зоні ведення бойових дій. 

Співрозмовник запропонував зробити хорошу знижку на позашляховик, на що потерпілий погодився й перерахував шахраю кількома платежами понад 280 000 гривень. Після цього «продавець» перестав виходити на зв’язок.

Відео дня

За даним фактом дізнавачі відкрили кримінальне провадження відповідно до ч. 4 ст. 190 Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до восьми років. Поліцейські вживають заходів, аби встановити осіб, причетних до злочину.

Правоохоронці радять ставитись з обережністю до оголошень із низькими цінами й в жодному разі не здійснювати передоплат.

Як не стати жертвою шахраїв: топ-10 схем злочинців і поради поліції —  Укрaїнa

У разі шахрайських дій негайно звертайтесь до поліції за номером 102. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Нагадаємо, раніше журналісти «20 хвилин» розповідали, що у незряча дівчина з Тернополя довірилась молодикові «з інтернету», той обманув її на тисячі гривень

Читайте також:

Тернополянка хотіла приворожити хлопця, а втратила шалені гроші 

Тернополянин віддав шахраям 45000 гривень, купуючи талони на пальне

Жителька Тернопільщини відправила шахраям 10 тисяч гривень замість допомоги подрузі

«Повелася» на знижки в супермаркеті і втратила 19 тисяч гривень

Понад 150 000 гривень втратила жителька Тернопільщини, повіривши шахраєві

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up