Ні Чехії, ні коштів…Жителька Теребовлянщини потрапила у пастку шахраїв

Ні Чехії, ні коштів…Жителька Теребовлянщини потрапила у пастку шахраїв

На користування невідомою онлайн-платформою перевезень жінку підштовхнули комфортабельні умови та приваблива ціна.

Як повідомляють у поліції Тернопільської області, жінка знайшла оголошення про майбутню поїздку на одній з онлайн-платформ перевезень. Після ознайомлення з умова перевезень, вона зв’язалася з водієм.

Чоловік попросив потерпілу переписуватися в месенджері. Вже в переписці пройдисвіт повідомив, що для того, аби замовити місце, необхідно оплатити за квиток онлайн і скинув посилання на оплату.

Жителька Теребовлянщини без жодних сумнівів перевела на незнайомі рахунки понад шість тисяч гривень за квиток. Але квиток до Чехії вона так і не отримала. Шахрай зник, як і оголошення. У результаті – ні поїздки, ні грошей.

Відео дня

– Шахраї видають себе за водіїв і намагаються переманити пасажирів в інші додатки – Whatsapp, Telegram або Viber. Вони попросять оплатити поїздку заздалегідь на окремому сайті. Якщо ви введете дані своєї картки на такому сайті, вони опиняться у шахраїв, – наголошують правоохоронці.

Поліцейські звертаються до жителів області бути вкрай обережними, замовляючи товар чи послуги онлайн. В жодному разі не переходьте на невідомі сайти і не вказуйте особисті дані чи інформацію про банківські рахунки.

Адже через таку необачність ще одна жителька Тернопільського району стала жертвою шахраїв. Вона побачила в Telegram-каналі рекламу «Державна допомога від Карітасу Українцям». Після чого перейшла за даним посиланням, ввела усі дані, які вимагаються при реєстрації і як результат – за кілька хвилин після «авторизації», з її картки зникло 1400 гривень.

Читайте також:

Хотів купити генератори, а залишився без грошей: тернополянин «попався» на 50 тисяч гривень

На Тернопільщині чоловік витратив на віртуальну «кохану» понад 165 тисяч гривень

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up