Ні грошей, ні трактора: на Тернопільщині чоловік віддав шахраю з інтернету 40 тисяч гривень

Ні грошей, ні трактора: на Тернопільщині чоловік віддав шахраю з інтернету 40 тисяч гривень

В інтернеті чоловік натрапив на оголошення про продаж сільськогосподарської техніки з чималими знижками та зателефонував продавцю.

У чергову шахрайську схему потрапив житель Тернопільського району. Чоловік втратив чималі кошти, довірившись невідомому покупцеві, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області. 

Потерпілий хотів придбати трактор для господарських робіт. В інтернеті натрапив на оголошення про продаж сільськогосподарської техніки з чималими знижками та зателефонував продавцю.

Невідомий запевнив, що техніка у нього відмінна, але необхідно перевести на банківський рахунок завдаток за товар. Запевнив, що вже впродовж доби він оформить доставку транспорту, після чого, можна оплатити решту.

Відео дня

Мешканець району справно перевів на рахунок 40 тисяч гривень та став чекати на товар. Однак минув день, а трактор так і не отримав нового власника. Ще протягом декількох днів шахрай дурив потерпілого обіцянками, що товар вже невдовзі відправиться на Тернопільщину, а тоді його мобільний телефон перестав відповідати. Чоловік звернувся з заявою до поліції. 

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження.

У поліції закликають краян бути розсудливими і наголошують: аби не втратити власні гроші та залишитися в результаті ні з чим, оплачуйте покупку після її надходження. Так й товар можна побачити та оцінити, і гроші даремно не використати.

 Довідка

Стаття 190. Шахрайство

3. Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, -

карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Pasha

    Уткин ТВ знущання над шахраями
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up