Очільник ДСНС Тернопільщини прокоментував корупційну справу, де фігурують підлеглі

Очільник ДСНС Тернопільщини прокоментував корупційну справу, де фігурують підлеглі

Керівник Головного управління ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей прокоментував корупційну справу, у якій фігурують працівники ДСНС Тернопільщини.

Звільнили працівника ДСНС з Тернопільщини, який фігурує у справі про «відкати» від підприємців. Питання про звільнення ще одного вирішать після його виходу з лікарняного. Шістьох працівників притягнули до дисціплінарної відповідальності. 

Про це головний рятувальник Тернопільщини Віктор Маслей повідомив на своїй сторінці у соцмережі.

Відео дня

— Друзі, в соцмережах активно поширюється інформація щодо нібито корупційних схем в підрозділах ДСНС Тернопільщини... Вважаю, за необхідне прокоментувати. Так, дійсно у листопаді місяці минулого року правоохоронцями були проведені оперативно-слідчі дії в пожежно-рятувальних підрозділах області з метою встановлення причетності окремих працівників до лобіювання комерційних інтересів підприємств які надають послуги протипожежного призначення. У даний час триває слідство, одному працівнику вручено підозру... За даним фактом керівництвом ДСНС України було проведено службову перевірку. Дана подія має негативний вплив та дискредитує рятувальників області. Тому, мною звільнено із служби одного працівника, фігуранта кримінального провадження, щодо звільнення іншого — рішення буде прийнято після виходу його з лікарняного...— написав керівник тернопільських рятувальників.

Також Віктор Маслей зазначив, що «за недостатній контроль за діями підлеглих до дисциплінарної відповідальності притягнуто 6 працівників (керівники районних управлінь та заступника начальника Головного управління області, працівників обласного апарату)».

Нагадаємо, раніше в прокуратурі Тернопільської області повідомляли, що підозрюють інспектора ДСНС на Тернопільщині, який одержав 33 тис грн «відкатів» від підприємців за надання послуг пожежної та техногенної безпеки.

За даними слідства, співробітники ДСНС зареєстрували на свого родича 3 приватних підприємства, які спеціалізуються на наданні послуг з виконання робіт протипожежного призначення. Інспектор ДСНС та його колеги пропонували керівникам приватних та державних підприємств, установ та організацій отримувати послуги лише від підприємств, очолюваних родичем. «Відкати» за послуги пожежної та техногенної безпеки становили 10-20 відсотків від суми, зазначеної у договорах з замовниками. Гроші перераховували на картку дружини інспектора.

Правоохоронці задокументували 3 факти отримання ним неправомірної вигоди, на суму 33 тис грн.

У СБУ повідомляяли, що перевіряється причетність до протиправної діяльності понад 10 посадовців ДСНС.

 

Читайте також:

Тернопільщина ввійшла в першу десятку областей за рівнем корупції

Українців просять повідомляти про корупцію (ОПИТУВАННЯ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Леся Колодницька

    Ще таке не чула,що вДСНС можуть бути відкати
  • Володимир Простий

    Система поборів в останні роки широко розповсюджена в усіх структурних підрзділах служби, це секрет полішинеля.

    Чи робилося все це з відома очільника, чи когось із керівництва - ось питання, бо є кадрово-контрольний апарат, який відстежує такі прояви.

keyboard_arrow_up