Оперативники піймали на гарячому грабіжника храмів Тернопільщини

Оперативники піймали на гарячому грабіжника храмів Тернопільщини
  • За півтора місяці раніше судимий 25-річний житель Збаразької громади обікрав шість храмів на Тернопільщині.
  • Злочинця піймали на гарячому.

«Перша заява про те, що невідомий вночі через вікно пробрався до церкви і викрав 6 тисяч гривень зі скриньки пожертв на ЗСУ, надійшла наприкінці березня», – розповідає начальник управління карного розшуку Голого управління Нацполіції в Тернопільській області Андрій Кісіль. Про злочин повідомив настоятель храму в селі Озерна Тернопільського району.

В Головному управлінні Нацполіції Тернопільської області зазначають, що на одному злочині крадій не зупинився. Протягом квітня він «обчистив» скриньки для пожертв ще у п’яти церквах, розташованих у Сухівцях, Новому Селі, Великому Глибочку та Зарубинцях. Загальна сума награбованого склала 20 тисяч гривень.

Відео дня
v class="video-block">

Оперативники карного розшуку та відділення №5 вийшли на слід злочинця. Говорять, що це був раніше судимий за майнові злочини мешканець села Синява Збаразької громади. Його затримали на гарячому, коли грабіжник повертався з храму у селі Зарубинці. У крадія вилучили гроші та цілий рюкзак злодійського знаряддя.

Поліцейські розповідають, що крадій ретельно готувався до вилазок. Напередодні діставався до населеного пункту, оглядав місцевий храм на наявність сигналізації чи відеоспостереження, переховувався до ночі в закинутих помешканнях, а з сутінками йшов красти. Пробирався до храмів в основному через вікна, лише в Сухівцях зламав вхідні двері.

Відомості за фактами крадіжок внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

Довідка.
Стаття 185 Кримінального кодексу України – крадіжка.
Частина 4. Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану.
Покарання: позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Наразі зловмисникові оголосили підозру, його тримають під вартою.

Розслідування по цій справі триває. Але в разі визнання чоловіка винним у серії пограбувань, він може сісти за грати мінімум на 5 років.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як тернополянка збагатилась на збереженнях бабусі-переселенки. Також розповідали, як поліцейські Тернополя спіймали на гарячому злодія, що викрав мотоцикл з чужого гаражу і намагався втекти на ньому.

 

Читайте також:

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up