Ошукали підприємців на майже півмільйона гривень: судитимуть тернопільських шахраїв

Ошукали підприємців на майже півмільйона гривень: судитимуть тернопільських шахраїв
  • Троє псевдо-підприємців з Тернополя запровадили бізнес з торгівлі автомобільними акумуляторами.
  • Товар взяли під реалізацію, але так і не розплатились за нього.
  • За свої шахрайські дії чоловіки відповідатимуть перед судом.

Під час досудового розслідування встановили, що 35-річний тернополянин зареєстрував приватне підприємництво на чуже ім’я, – повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області. Фіктивна підприємницька діяльність відкрила шлях до отримання доході.

За даними поліції, псевдо-підприємець запросив у свою справу ще двох посібників. Разом вони вирішили запровадити фіктивний бізнес з продажу автомобільних акумуляторів. Для цього взяли під реалізацію батареї на суму майже півмільйона гривень. Свою діяльність впроваджували протягом трьох місяців. За цей час так і не розрахувались з іншими підприємцями за товар.

Про злочинні дії псевдо-бізнесменів поліцейські дізнались із заяв ошуканих підприємців. Правоохоронці оперативно викрили зловмисників і розпочали кримінальне провадження. Шахраям  оголосили підозри за частинам 2 та 3 статті 190 Кримінального кодексу України.

Відео дня
Довідка.
Стаття 190 Кримінального кодексу України: шахрайство.
Частина 2. Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, -
карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.
Частина 3. Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, -
карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

А які випадки шахрайства відомі вам? Діліться з нами своїм досвідом у коментрарях.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що на Тернопільщині мобільні шахраї крадуть гроші, блокуючи номери телефонів. Також повідомляли про такі випадки шахрайства в області, коли аферисти видурили 70 тисяч гривень у пенсіонерки під приводом оплати лікування онуки, а чоловік віддав зловмисникам 4 тисячі доларів за купівлю неіснуючого закордонного авто.

 

Читайте також:

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up