Пенсіонерка з Тернополя віддала шахраю майже 70 тис гривень на лікування своєї онуки

Пенсіонерка з Тернополя віддала шахраю майже 70 тис гривень на лікування своєї онуки
  • «Родич в біді» - це один із видів злочинів, пов’язаних із привласненням коштів шляхом обману: люди віддають гроші та цінності, аби вберегти рідних від неіснуючої небезпеки. 
  • У Головному управлінні Національної поліції України у Тернопільській області розповіли, як злочинці ошукали стареньку. 

Від дій шахраїв постраждала 85-річна жителька Тернополя. Жінка віддала пройдисвіту 1700 євро на лікування своє онуки – повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області

Як встановили працівники територіального підрозділу поліції, до потерпілої зателефонувала невідома особа, яка представилася працівником медзакладу. Шахрай повідомив, що внучка тернополянки потрапила в лікарню й їй необхідна термінова дороговартісна операція.

Заявниця погодилася й попросила додзвонювача прийти до її будинку, бо вона через похилий вік не може поїхати в місце зустрічі. Згодом до під’їзду багатоповерхівки підійшов невідомий та забрав готівку. Пенсіонерка зв’язалася з онукою та зрозуміла, що її ошукали.

Відео дня

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 ( шахрайство ) Кримінального кодексу України.

Запам’ятайте, якщо від вас вимагають гроші – це аферисти!

У разі якщо телефонує невідомий та просить грошей: запитайте, як його звати, перепитайте прізвище та ім’я родича. Після цього шахраї зазвичай кидають слухавку.

Обов’язково зателефонуйте родичу. Якщо його телефон не відповідає чи відключений – не панікуйте! Зателефонуйте до поліції й дізнайтеся, чи знаходиться там ваш родич.

Завжди перевіряйте отриману інформацію від незнайомців. Не поспішайте виконувати їх умови!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up