Пенсіонер з Тернополя відкрито підтримував війну та поширював матеріали проросійської пропаганди. Яке покарання загрожує

Пенсіонер з Тернополя відкрито підтримував війну та поширював матеріали проросійської пропаганди. Яке покарання загрожує

 62 – річний тернополянин у своїх публічних дописах відкрито підтримував збройну агресію РФ та активно поширював матеріали проросійської пропаганди. Також він виправдовував військові дії агресора і закликав до ведення агресивної війни проти України.

Слідчі Управління СБУ в Тернопільській області завершили досудове розслідування щодо мешканця обласного центру, який закликав користувачів соціальних мереж підтримати військові дії окупантів. Матеріали кримінального провадження з доказами вини агітатора скеровано до суду.

Злочинні заклики до збройного нападу на нашу державу зловмисник розповсюджував у мережі Інтернет, керуючись особистими ідеологічними та політичними мотивами.

Інтернет-агітатор обвинувачується за ст. 436 «Пропаганда війни» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Відео дня

Матеріали досудового розслідування з обвинувальними актами слідчі СБУ передали Тернопільській обласній прокуратурі для подальшого їх направлення до суду та розгляду по суті, повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Солнце Цветок

    Молодец мужик ,не испугался нацистов, только глупо, может жизнью поплатится
  • Олеся Лт

    На расєю білет в один кінець
  • Володимира Прокопишин

    Мерзота,падло, придурок. Щось з розумом не так.
  • Oksana Hulka

    Три роки ? Пора міняти цей закон! Сьогодні платимо дуже дорого за нашу свободу.

keyboard_arrow_up