Підробив документи і вкрав гроші: на Тернопільщині підрядника засудили до чотирьох років ув'язнення

Підробив документи і вкрав гроші: на Тернопільщині підрядника засудили до чотирьох років ув'язнення

Посадовця засудили заочно та оголосили в міжнародний розшук, адже на час слідства він виїхав за кордон.

На Тернопільщині судили директора товариства, якого обвинуватили у внесенні неправдивих відомостей в офіційні документи та привласненні чужого майна.

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурор довів у суді, що обвинувачений, перебуваючи на посаді директора товариства, уклав з управлінням капітального будівництва ОДА договір щодо підрядних робіт з ремонту Підгаєцької лікарні.

Відео дня

Посадовець вніс неправдиві дані в акти з виконаних робіт і завищив їх обсяг. На підставі цих підроблених документів товариству перерахували кошти з бюджету за ремонт опалювальної системи закладу, який насправді не був завершений.

Оскільки під час слідства обвинувачений виїхав за кордон, його оголосили в міжнародний розшук, а суд засудив заочно.

За вироком суду підряднику призначили покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов’язків на три роки. Вирок ще не вступив у законну силу.

Юридична довідка

Відповідно до ч. 1 ст. 366 ККУ:

Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів караються штрафом від 34 тисяч до 68 тисяч гривень або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відповідно до ч. 2 ст. 191 ККУ:

Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 Читайте також:

Вдарив ножем понад 100 разів — кременчанина засудили до довічного ув'язнення

Забив до смерті: жителя Монастирищини засудили до 11 років за ґратами

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up