Побив дружину і пішов спати: зранку знайшов її мертвою

Побив дружину і пішов спати: зранку знайшов її мертвою

У суді Володимир просив не позбавляти його волі і хотів повернутись до  військової частини, яка бере безпосередню участь у військових діях з російським агресором.

Прийшов у коротку відпустку з фронту і з ревнощів затовк дружину до смерті. Більше до побратимів не повернувся, а потрапив в СІЗО. Трагедія трапилась восени 2023 року, а 13 березня 2024-го Зборівський райсуд надовго відправив військового за ґрати.

До трагедії, нагадаємо, призвело надмірне вживання алкоголю, повідомляли у поліції. Зі слів односельців, співжителів останніми днями тверезими не бачили.

 

Відео дня

Знайшли сусіди

— У ніч з 14 на 15 вересня 2023 року між 47-річною жінкою та її 46-річним співжителем виник черговий побутовий конфлікт, — повідомляли тоді у поліції. — Маючи фізичну перевагу над жінкою, чоловік наніс їй тілесні ушкодження і вигнав з хати. Наступного дня потерпілу вже без ознак життя на подвір'ї знайшов сусід.

Співробітники поліції, що прибули на виклик, затримали 46-річного чоловіка, згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу. У скоєному він зізнався.

Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України — умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої.

У суді Володимир О. провину визнав. Розповів, що 13 вересня зі служби приїхав у коротку відпустку в с. Цебрів Тернопільського району, де проживав разом із цивільною дружиною. 15 вересня під вечір прокинувся та попросив жінку зготувати їсти, а вона відмовила. Він образився і кілька разів її вдарив. Вона пішла з хати. Через кілька годин Володимир зайшов до жінки в кімнату, каже, хотів помиритись.  

7 років тюрми

— А вона ображала мене нецензурними словами та повідомила, що коли я перебував на фронті, мала зв’язки з іншими чоловіками, — розповів Володимир у суді. — Я не стерпів та почав наносити їй удари в різні ділянки тіла. Скільки і куди — не пам`ятаю. Після побиття ліг спати. Коли вранці прокинувся, то виявив, що вона мертва. Про те, що вона померла, повідомив сусідів, які викликали поліцію.

Запевняв, що позбавляти дружину життя не хотів, каявся. Просив обрати йому вид покарання, не пов'язаний з позбавленням волі, оскільки бажає повернутися у військову частину, яка приймає безпосередню участь у військових діях з російським агресором.

— Визнати винуватим і засудити за ч.2 ст.121 КК України та призначити покарання у виді 7 років позбавлення волі, — таким був вирок Зборівського райсуду. — Строк відбування покарання рахувати з 15 вересня 2023 року.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.

 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 121. Умисне тяжке тілесне ушкодження

2. Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, чи з мотивів расової, національної або релігійної нетерпимості, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого, — карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

 

Довідка

Вирок у Судовому реєстрі — https://reyestr.court.gov.ua/Review/117605897

 

Читайте також: 

Посттравматичний стресовий розлад — це лікується. Як допомогти рідним і хто в зоні ризику?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Оксана

    Не все у цьому світі дозволено  можна так просто вбити і все?
  • Оля

    Багато є випадків коли додому повертаються військові і проявляють агресію.Рідним треба багато сил і мудросі щоб допомогти їм повернутись до колишнього життя

    Микола reply Оля

    от іменно тому що державі вони не потрібні 🤷‍♂️
  • Микола

    Він що військовий?

keyboard_arrow_up