Починаються «жнива» для квартирних злодіїв

Починаються «жнива» для квартирних злодіїв
  • На Тернопільщині не обікрали жодної квартири, яка була на сигналізації.
  • Поліція затримала чотири групи квартирних крадіїв. Більшість з них – гастролери. 

Найчастіше на Тернопільщині квартири чистять на Різдво, Великдень, травневі вихідні та під час літніх відпусток.

Якщо за п’ять місяців минулого року на Тернопільщині скоєно 160 квартирних крадіжок, то за аналогічний період цього року – 110, тобто, на 50 менше, повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета.  

Однією з причин зниження кількості випадків крадіжок з помешкань, припускають у поліції, є відновлення дозволу використовувати технічні засоби, в т.ч. і «прослушку».

Відео дня
  • За час літніх відпусток кількість квартирних крадіжок зазвичай зростає, - каже Сергій Крета. – Скажімо, за 8 місяців 2016 р. вже було зареєстровано 212 таких злочинів. Окрім літнього періоду, «чистять» помешкання найбільше під час травневих і на великі релігійні свята. У час, коли тернополяни залишають домівки на триваліший час.

96 квартирних крадіжок, скоєних за 8 місяців минулого року, розкрито. З них вже 49 справ скеровано до суду. Ще 47 - в стадії розслідування. Затримано 38 осіб, яким оголошено підозру за скоєння злочинів за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка з проникненням в житло.

- Використання технічних засобів під час слідчо-оперативних дій допомогло поліції затримати вже цього року чотири групи квартирних злодіїв, - розповів Сергій Крета. – Дві з них – львівські гастролери. У складі ще однієї діяли люди зі сходу України, двоє хмельничан та тернополянин-«наводчик». Ще одна група була суто місцевою.

Найбільше від квартирних злодіїв потерпає південна часина Тернопільщини – Чортківщина і Борщівщина. Часом «чистять» помешкання у Заліщицькому районі. Там показник квартирних крадіжок часом навіть вищий, ніж у Тернополі.  

Серед порад, як захистити своє житло, - у поліції радять: дієвою є лише сигналізація. Адже немає замка, який би був не під силу професійному злодієві. Камери відеоспостереження теж не надто помічні. А металопластикові вікна-двері віджимаються за кілька секунд.  

  • Дієвий захист – лише сигналізація, причому потрібно обирати надійну компанію зі встановлення і обслуговування, - каже Сергій Крета. – Скажімо, сигналізація трикімнатної квартири у Поліції охорони обійдеться в місяць близько 150 грн (минулого року було близько 120 – прим. авт.).

Проте, якщо подивитись статистику квартирних крадіжок останніх років, на Тернопільщині не обікрали жодної квартири, яка була на сигналізації у Поліції охорони.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України
Стаття 185. Крадіжка

Ч. 3. Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up