Поліцейські вилучили в тернополян 114 бойових гранат та майже 18 кг вибухівки

Поліцейські вилучили в тернополян 114 бойових гранат та майже 18 кг вибухівки
  • Всі травмовані під час двох вибухів на Тернопільщині 2 січня – досі в лікарнях.
  • Чоловікові, котрий приніс гранату в Колодіївці, оголосили про підозру. Міру запобіжного заходу не обирали, бо він перебуває в реанімації.

Поліція на території Тернопільської області під час оперативних заходів, слідчих дій і операції «Зброя і вибухівка» вилучила 146 різного роду вибухонебезпечних предметів. З них 114 - бойових гранат. Про це повідомив Ігор Васьків, начальник вибухотехнічного відділу головного управління нацполіції в області.

  • Окрім цього, вилучено ще 17, 5 кг вибухових речовин, - каже Ігор Васьків. - Цифри для нашої області досить значні. Бо до того, як розпочались бойові дії на сході України, вони були в десятки разів меншими. Як вказує досвід, зазвичай на мирну Тернопільщину такі предмети потраплять із зони проведення операції об’єднаних сил – бойових дій на сході нашої держави. Причому різними шляхами.

Поява цих предметів в руках громадян – не тільки кримінальна відповідальність, а й можливі трагічні наслідки. Такі стались на Тернопільщині стались 2 січня.

Відео дня
  • Граната небезпечна тим, що на відміну від кулі вона не вибирає напрямку, - каже Ігор Васьків. – При її вибуху створюються уламки, які розлітаються навкруги радіусом 360 градусів. Звертаюсь до всіх тернополян: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, категорично заборонено їх зачіпати, піднімати, розряджати, переміщувати. Одразу телефонуйте 102.  

Нагадаємо, 2 січня на Тернопільщині вибухнули дві гранати. Семеро людей опинились в реанімаціях, один чоловік загинув на місці. 

8 січня у лікарні помер учасник бойових дій, який пройшов дві війни, - Михайло Башаєв.

Як повідомили у поліції, решта травмованих людей досі в лікарні.

  • Щодо вибуху в Колодіївці, вже допитані всі, хто може за станом здоров’я давати покази чи свідчення і встановлено, хто приніс гранату, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - Він теж наразі перебуває на лікуванні. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Запобіжний захід чоловікові не обирали, адже наразі він перебуває в реанімації. 21 січня йому оберуть запобіжний захід. Чоловік, посилаючись на ст. 63 Конституції України, відмовляється від дачі будь-яких показів.

Одного з потерпілих, неповнолітнього, забрали в лікарню Охматдит, що в Києві. Слідчими призначені експертизи. Результатів поки що немає.

Щодо вибуху на Макаренка, слідчі вже встановили, хто приніс гранату та як розгортались події. За даним фактом порушено три кримінальних провадження. За ст. 115 (умисне вбивство) з відміткою нещасний випадок. За ст. 119 – вбивство з необережності. І за ст. 263 Кримінального кодексу України - Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.   

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    поки грім не бахне ніхто не буде рухатись, як завжди.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up