Поселяв окупантів у хати односельців: на Тернопільщині судитимуть підозрюваного у колабораціонізмі

Поселяв окупантів у хати односельців: на Тернопільщині судитимуть підозрюваного у колабораціонізмі

Судитимуть жителя Запорізької області, який працював на ворога в окупаційній адміністрації.

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця с. Гюнівка Запорізької області, обвинуваченого в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111–1 КК України).

Як повідомляють у Тернопільській обласній прокуратурі, обвинувачений, підтримуючи воєнну агресію рф, з травня 2022 року до січня 2024 року добровільно займав посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на тимчасово окупованій території с. Гюнівки Великобілозерської сільської територіальної громади Запорізької області.



Колаборант організовував розселення військовослужбовців держави-агресора по приватних будинках мешканців села, які виїхали на підконтрольну територію України; надавав безперешкодний доступ представникам окупаційної влади до адміністративних приміщень населеного пункту; залучав односельців до роботи в підрозділах та установах окупаційної адміністрації, забезпечував виконання інших незаконних вказівок окупаційної адміністрації.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в області.

Відео дня

До слова, у травні минулого року тернополянин спровокував конфлікт у громадському транспорті, переконуючи пасажирів у тому, що розпочата у 2014 році російська агресія є внутрішнім громадянським конфліктом України. Прокремлівський агітатор заперечував збройну агресію рф та переконував тернополян, що в Україні громадянська війна.

 

Читайте також:

«Політолог» з Тернополя отримав підозру за заперечення збройної агресії рф

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Semenushun Nina

    Смертна кара йому, через повішання без суду і слідства.
  • Аня Трембач

    Розстріляти гада😡😡

keyboard_arrow_up