Посеред білого дня на Бережанській поцупили бочку для склотари (ВІДЕО ДНЯ)

Посеред білого дня на Бережанській поцупили бочку для склотари (ВІДЕО ДНЯ)
  • На вулиці Бережанській невідомий чоловік поцупив металеву бочку для збору склотари. Мешканці обурені, адже всього кілька днів тому за власні кошти її встановили. Таким чином хотіли сортувати скляну тару, щоб не викидати її у загальні сміттєві контейнери.
  • Журналісти «20 хвилин» дізнались деталі ситуації та як наразі просуваються пошуки.

Про інцидент у нашу редакцію повідомив голова ОСББ «Бережанська, 10» Любомир Білинський. Саме за цією адресою 14 травня з прибудинкової території викрали металеву бочку, призначену для склотари. Наразі чоловік не у Тернополі, а воює у складі Збройних Сил України. Його обов’язки на місці виконує дружина, але Любомир дистанційно долучається до роботи. За його словами, бочка біля багатоповерхівки з’явилась кілька днів тому. На неї «скинулись» грошима усі мешканці будинку.

– Зі збором склотари у місті проблеми. Був період, коли стояли сітки на скло. Не всюди звісно, але біля деяких будинків вони були. Зараз такого взагалі немає. Скляні відходи викидають у загальні контейнери для сміття. Тому ми вирішили зробити окреме місце, аби люди сортували склотару. Поставили металеву бочку об’ємом 200 літрів. Вона постояла два дні – і зникла! – каже пан Любомир.

Камери відеоспостереження, встановлені у дворі, з двох сторін зафіксували, як посеред білого дня (адже на годиннику 8:49) до бочки наближається невідомий чоловік на триколісному велосипеді. Він забирає її та їде геть по вулиці. Момент викрадення чітко видно на відео. 

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?22" data-telegram-post="te20minut/11277" data-width="100%">

Ці ролики та фото з чоловіком, який поцупив бочку, Любомир Білинський спершу опублікував на сторінці у Фейсбук. Також він написав заяву у поліцію. Правоохоронці зареєстрували звернення як повідомлення про крадіжку. Однак, минуло вже фактично два дні, а контейнер досі не знайшли.

– Не знаю, чи буде якийсь результат від співпраці з поліцією, тому я звернувся до журналістів. Хочу надати інформаційного розголосу нашій ситуації. Сьогодні вже 16 травня і про бочку нічого не відомо. Мені поліцейські сказали, що як тільки щось дізнаються – то повідомлять, – зауважує голова ОСББ.

15:00, 16 травня. Пан Любомир зателефонував і розповів, що крадій знайшовся. Він сам прийшов до його дружини, зізнався у скоєному та попросив вибачення. До вечора, пообіцяв, бочку для склотари поверне на місце. А на запитання, чому вирішив її поцупити, відповів, «що йому щось зайшло». 

Ми чекаємо коментарів від ГУНП у Тернопільській області, аби дізнатись, чи заберуть заяву про пошуки бочки, а також яка відповідальність чекає на крадія. Як отримаємо їх – то оприлюднимо.

Як гадаєте, для чого посеред дня вкрали бочку для склотари? Пишіть свої припущення!

 

Читайте також:

Крав ноутбуки у медиків: тернополянину загрожує вісім років в’язниці

Житель Петрикова забув картку в банкоматі і цим скористався тернополянин

У Почаєві крадій поцупив велосипед у школяра

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up