У Тернополі проводять обшук у новообраного депутата-свободівця. Що відомо про його справи? (ОНОВЛЕНО)

У Тернополі проводять обшук у новообраного депутата-свободівця. Що відомо про його справи? (ОНОВЛЕНО)
  • Як нам стало відомо, силовики – столичні.
  • Коли зачитували постанову про обшук, звучало підприємство «Універсал-авіа», яке очолює Іван Мурин. Що про нього відомо?

Працівники силових структур зі столиці проводять обшук у помешканні новообраного депутата від ВО «Свобода» Івана Мурина.

Правоохоронці завітали до помешкання депутата вранці 27 листопада.

Відео дня

Що сталось – достеменно невідомо. Офіційні коментарі читайте згодом. Проте від власних джерел, які були очевидцями події, нам стало відомо, що у постанові фігурувало Державне підприємство Тернопільське державне авіаційне підприємство «Універсал-авіа», головою якої є депутат-свободівець Іван Мурин.

  • Питання нібито стосувалось приватизації земель тернопільського аеропорту, під склади, 1,3 га, - розповіло наше джерело. – А він (Іван Мурин – прим. авт.) нібито блокував це питання, не давав приватизувати.  

Ми намагаємось отримати коментарі від СБУ, а також очільника Тернопільської «Свободи» Олега Сиротюка, який, як нам стало відомо, перебуває на місці події. Наразі головний свободівець краю слухавки не бере.

На місце прибули однопартійці депутата та адвокат. 

Як нам стало відомо, обшуки проводили як в помешканні, так і на підприємстві, яке очолює Іван Мурин. Якщо вдома був і сам депутат та його адвокат, на підприємстві якісь документи вилучали без присутності керівника підприємства і його захисника.  

  • У Тернополі  вранці 27 листопада Головним слідчим управлінням Національної поліції України було проведено несанкціоновані обшуки в ряді приміщень державних підприємств, а також у квартирі депутата Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» Івана Мурина, - прокоментували по обіді ситуацію у Тернопільській обласній організації ВО «Свобода». - Обшуки відбулись із грубими порушеннями вимог Кримінально-процесуального кодексу України та за постановою сумнозвісного Печерського районного суду міста Київ.

Правоохоронці вибили двері, нарікають свободівці

У зв'язку з тим, що слідчим суддею було видано кілька ухвал на проведення обшуків за різними адресами, власники приміщень були позбавлені свого законного права бути присутніми при проведенні слідчих дій а також скористатись допомогою адвоката, переконані свободівці.

  • Крім того, вони зазнали матеріальних втрат, адже попри прохання дочекатись їхнього приїзду, правоохоронці просто вибили двері й незаконно проникли в приміщення, - йдеться в повідомленні. - Без жодних пояснень чи відсилань до певної кримінальної справи, вони вилучили всі документи, до яких отримали доступ, й зникли в невідомому напрямку. Дії правохоронців були не тільки неаргументованими, а швидче нагадували рекетерський наліт 90-х із залякуваннями та козирянням посвідченнями.

Тернопільська обласна організація ВО «Свобода» даний інцидент розцінює як політичне замовлення та застерігає працівників правоохоронних органів, які сьогодні вдерлись із несанкціонованим обшуком до депутата Тернопільської обласної ради від ВО  «Свобода» Івана Мурина,  від вчинення ними надалі протиправних дій.  

"Ми вкотре стали свідками чергового поліцейського свавілля часів Януковича"

  • Вважаємо погрози, що сьогодні  лунали на адресу свободівця Івана Мурина, злочином та свідченням того, що всі заяви можновладців про реформування правоохоронної системи  - тільки порожній звук, - оприлюднили у заяві. - Ми вкотре стали свідками чергового поліцейського свавілля часів Януковича, коли відбувалось  переслідування свободівців, які відстоювали гідність і честь української нації. Ми зробимо все для того, щоб захистити верховенство права й свободи українців, і протистоятимемо реалізації злочинних замовлень діючої влади.

Вдалось журналістам поспілкуватись по обіді і з очільником Тернопільських свободівців Олегом Сиротюком. Той не виключає, що події, які відбувались у Тернополі, мають політичний підтекст.

Що відомо про підприємство і його директора?

У відкритих джерелах журналісти знайшли інформацію щодо Державного підприємства, яке очолює тернопільський депутат Мурин. 

Є й судові рішення, - підприємство боргувало гроші працівникам. 

Згідно є Єдиним реєстром судових рішень, "криміналу" в біографії Івана Мурина немає. А от "адмінка" є, в тому числі і за керування у стані алкогольного сп'яніння. 

Ми й надалі стежитимемо за розвитком подій у цій справі. 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up