Чим закінчилися резонансні злочини на Тернопільщині, у яких «засвітилися» правоохоронці

Чим закінчилися резонансні злочини на Тернопільщині, у яких «засвітилися» правоохоронці
  • Високопосадовець «відмив» майже 400 тис грн. на комп’ютерній програмі. Однак слідство встановило, що ніхто і нічого з програмним забезпеченням не проводив.
  • Патрульний отримав відпускні і лікарняні, хоча в цей час перебував на заробітках у Польщі.
  • П’яний правоохоронець збив подружжя – хто розслідує справу і коли винуватця покарають – читайте.

«20 хвилин» згадали резонансні злочини, в яких фігурантами виступають тернопільські правоохоронці. Як просувається розслідування у цих справах, розповів прокурор області Петро Бойко.

П’яний поліцейський збив подружжя

Резонансну ДТП, в якій п’яний вільнонайманий провідний інспектор сектору логістики та матеріально-технічного забезпечення Кременецького ВП ГУНП в області збив подружжя, Розслідує підрозділ ДБР, що у Львові.

Нагадаємо, трагедія сталась 12 лютого близько 18 год. 50 хв.. Водій Андрій Н., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи власним автомобілем MERCEDES-Benz та рухаючись вулицею Шевченка у с. Великі Млинівці Кременецького району, наїхав на пішоходів, жителів с. Сапанів Кременецького району, які рухалися в попутному напрямку проїзною частиною. 50-річний чоловік, Петро Магденко, помер на місці пригоди. Його дружина Катерина, отримала середньої тяжкості тілесні ушкодження з якими тоді госпіталізована до Кременецької КРЦЛ.

Відео дня

Арештували майно заступника головного поліцейського

Заступнику начальника ГУ НП в Тернопільській області повідомили про підозру. Про це повідомив прокурор  області Петро Бойко.

  • Він у 2018 році уклав з одним із підприємств м. Києва два договори про надання послуг із оновлення та технічної підтримки комп’ютерної програми, - розповів обласний прокурор. - Надалі, посадовець, на підставі підроблених ним актів здавання-приймання послуг, вчинив розтрату бюджетних коштів на загальну суму 396 тис грн. за оновлення та проведення робіт з технічної підтримки вказаної комп’ютерної програми.

Як встановили в ході досудового розслідування, таке оновлення та робіт з технічної підтримки комп’ютерної програми впродовж 2018 року не проводилися.

  • В цей час досудове розслідування триває, йому (заступнику головного поліцейського області – прим. авт.) обрано запобіжний захід,  на майно підозрюваного накладено арешт, - повідомив Петро Бойко.

Отримав виплати за лікарняні і відпустку, хоча був в Польщі

До суду скеровано обвинувальний акт щодо незаконного використання бюджетних коштів інспектором відділу моніторингу та аналітичного забезпечення Управління патрульної поліції у місті Тернополі.

  • З’ясовано що він у незаконний спосіб отримав довідку про тимчасову втрату працездатності і разом із рапортом про продовження строку основної щорічної відпустки за 2019 рік забезпечив подання вказаних документів до відділу кадрів, - розповів Петро Бойко. - Надалі незаконно отримав продовження щорічної чергової оплачуваної відпустки у зв’язку із хворобою тривалістю 15 діб, на період із 2 до 16 вересня 2019 року.

Незаконно також отримав виплату Департаментом патрульної поліції Національної поліції України заробітної плати, хоча фактично у період фіктивної непрацездатності він перебував у Республіці Польща.

До суду – за хабарі і перевищення повноважень

У червні поточного року до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно начальника сектору реагування патрульної поліції одного із відділень Чортківського відділу ГУНП в області. Його звинувачують в отриманні неправомірної вигоди в сумі 300 доларів США.

  • Гроші він отримав за вплив на прийняття рішення працівниками сервісного центру з метою успішної здачі місцевим жителем екзамену та отримання посвідчення водія, - розповів Петро Бойко.

Оголошено також підозри шести працівникам поліції, які перевищили службові повноваження. 

  • Слідчими Територіального управління ДБР, розташованим у м. Львові, до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень працівниками УПП в Тернопільській області та Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області, які у вересні 2019 року  біля одного з  ресторанів у м. Тернополі, спричинили місцевому жителю тілесні ушкодження, - повідомив прокурор області.  

Правоохоронці, без будь-яких на те підстав, одягнули заявникові, що їх викликав, кайданки. А після цього ще й били – руками і ногами по тілу, спричинивши потерпілому фізичний біль та тілесні ушкодження. 

  • Розслідування завершено, усі обвинувачені відсторонені від своїх посад, - повідомив прокурор області.

Крім цього, слідчими ДБР, розташованим у м. Львові, завершено  досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо неправомірного застосування двома працівниками патрульної поліції фізичної сили та спецзасобів до місцевого жителя при здійсненні його затримання. Це трапилось у квітні 2020 року на вул. Купчинського у Тернополі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Надія Антоник

    Накінець новий прокурор почав щось робити! У мене на руках дві ухвали суддів по факту  бездіяльності слідчого Тернопільської поліції А.М. Собків та прокурора м. Тернопіль Нюня А.Л. Рішення було 24  липня, зараз половина серпня, а жодної відповіді від слідчих та прокурора немає. Отже висновок напрошується один - притягати до відповідальності, бо корупція в Тернополі досягла апогею
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up