Рідна мати залякала і два роки не випускала з дому свого 14-річного сина

Рідна мати залякала і два роки не випускала з дому свого 14-річного сина

У Заліщика на Тернопільщині 40-річна жінка понад два з половиною роки не випускала свого 14-річного сина з дому.

У вересні 2014 року жителька райцентру Заліщики прийшла до школи, де навчався її син, попросила віддати документи, мотивуючи тим, що виїжджають за кордон. З того часу життя цілком нормальної дитини на два з половиною роки кардинально змінилося.

Ні, хлопець не бачив заморського життя, він став заручником власної матері, котра зачинила його в будинку і щодня лякала розповідями,  що люди навколо погані, що серед них перебувати небезпечно, що всі бажають йому тільки зла. Зі слів керівника відділу ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області Петра Тиховича, дитина перетворилася на покірного, заляканого піддослідного, котрий без дресури матері навіть зайвий раз не моргне.

Зустрітися та поговорити із 40-річною заліщанкою, прийти і подивитися, що з дитиною і в яких умовах вона проживає поліцейські намагалися неодноразово.

Відео дня

Проте жінка на контакт не йшла. Тоді правоохоронці змушені були вдатися до примусових заходів. До Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено кримінальне провадження за частиною першою статті 166 ККУ - злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною, в рамках якого поліцейські отримали ордер на примусовий огляд помешкання в якому знаходився 14-річний підліток.

Та й тут виявилося не все так просто. Жінка одна за одною висувала вимоги з ким буде, а з ким не буде спілкуватися, кого хоче, а кого не хоче бачити. До поліцейських на розмову спочатку не вийшла зовсім, а потім вилізла через кватирку. За деякий час наказала через ту ж кватирку вилізти синові, адже правоохоронці наполягали, що мають особисто побачити підлітка. Лише після багатогодинних вмовлянь поліцейські разом з представниками органів опіки та піклування райдержадміністрації змогли увійти до помешкання.

Умови, в яких жив хлопець, були задовільними,  проте насторожила поведінка 14-річного підлітка. Той без вказівки матері не робив жодних рухів, не говорив ні слова. Дитина виглядала виснаженою, бо коли у відділенні поліції мати наказала йому не сідати на стілець, той через декілька хвилин ослухався її і присів через те, що сил стояти не було.

-Нині хлопець знаходиться у Тернопільському притулку для неповнолітніх, де має пройти медичне обстеження, з ним поспілкуються психологи закладу, - розповів Петро Тихович.  До  слова, підліток не заперечував проти цього. В рамках кримінального провадження слідчі також наполягатимуть на вивченні психоемоційного стану матері, адже така поведінка жінки викликає хвилювання, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Пустило

    Вона певно зварйувала,али нікому типерка нима до нікого діла.

    Sergei Koval reply Пустило

    вчи українську,дурко

    Пустило reply Sergei Koval

    1.Робиш помилки у тексті. 2.Люди радіють,що вони розумніші за тебе і на декілька хвилин забувають,що їхнє життя гавно.3.Посміхаєшся.

    Sergei Koval reply Пустило

    посміхаєшся і дрібно, дрібно йдеш на три букви.Ферштейн?

    Пустило reply Sergei Koval

    Це була невдала спроба блиснути інтелектом?Не нервуй,бо від цього можна захворіти і навіть померти-так кажуть лікарі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up