Роками бив сестру, покалічив товариша і ґвалтував… рідну матір. Збоченця запроторили за грати

Роками бив сестру, покалічив товариша і ґвалтував… рідну матір. Збоченця запроторили за грати
  • Мати відбивалась, як могла. Але син був фізично міцніший за жінку. Він заломив їй руки, зірвав одяг, силоміць перевернув на живіт… І такі знущання були непоодинокими і тривали роками. Часом, аби жінка не опиралась, приставляв їй ніж до шиї.
  • Василеві ще й 30 років немає, проте толком ніде й не працював, бо до цієї судимості не так давно вийшов з тюрми.
  • Ми умисне не називаємо населеного пункту, де жив цей виродок, хоча знаємо, де все відбувалось. Бо і так збоченець наробив біди та завдав болю своїм найріднішим людям.   

Василю зі Збаражчини ще й 30 немає, а біографія молодого чоловіка багата на судимості. Причому, окрім справ з наркотиками та крадіжок, є ще кілька судимостей за зґвалтування. Перший строк за створення або утримання місць розпусти і звідництво, а також за незаконне виготовлення зброї, отримав ще у квітні 2013 року. Але тоді відбувся умовним терміном.

Життя родини перетворив на пекло на землі

Вже у липні 2014-го – за "угон" його відправили за грати на 3 роки і 3 місяці. Весною 2015-го засудили за зґвалтування до 5, 5 років. На такий же термін його запроторив за грати на початку 2016-го суд іншого району: за крадіжку, побиття, мордування, домашнє насильство, погрози вбивством та зґвалтування.

Коли вийшов з тюрми, Василь ніде не працював. А життя родини перетворив на пекло на землі. Особливо мами… Судові засідання «закрили», адже йшлось про статеві злочини. Проте мамі довелось на них бути присутньою, бо була визнана потерпілою у справі. За власною інформацією «20 хвилин», яку ми отримали від ще одного учасника процесу, жінка нічого не говорила. Лише гірко плакала…

Відео дня

Проживає родина в одному з районів неподалік Тернополя. Знаємо ми і назву села, проте умисно її не називатимемо, аби не нашкодити жінці та іншим родичам, які і так натерпілись від своєї «кровиночки». Подробиці цієї справи настільки жахливі, що ми дуже виважено цитуватимемо матеріали справи.

— Будучи раніше судимим за зґвалтування, на шлях виправлення та перевиховання не став, а повторно вчинив зґвалтування за наступних обставин, — йдеться у матеріалах справи. — Так, у вечірній період одного із днів наприкінці квітня 2019 року у В., який перебував в будинку своєї матері, виник злочинний умисел, спрямований на зґвалтування матері, з якою він спільно проживає. З метою реалізації свого злочинного умислу спрямованого на задоволення статевих потреб із застосуванням фізичного насильства, він підійшов матері, яка перебувала у приміщенні кухні, та, маючи на меті задовольнити свою статеву пристрасть, з метою подолання опору почав застосовувати до неї фізичне насильство, що виразилося у стисканні та триманні рук, стисканні ротової порожнини руками, а також, взявши в руки кухонний ніж, пригрозив вбивством…   

Таке відбувалось неодноразово, кілька років поспіль. Жінка відбивалась, як могла. Але збоченець був фізично сильнішим… Тим паче, коли тримав у руках ножа та прикладав до шиї матері, аби не опиралась. Часом з тією ж метою бив – по обличчю, очам і грудям.

Врятувала угода і визнання вини

На цьому фоні інші злочини виглядають мало не дріб’язковими. І "угон" автомобіля «ВАЗ-21074» зеленого кольору, і знайдені вдома кущі коноплі. І навіть побиття сестри, яку бив по обличчю. А ще потовк товариша, спочатку ударом збивши його з ніг, а потім кинув у того телевізором, що стояв у приміщенні. Потрапив у ділянку грудей та голови. Від чого товариш знепритомнів. Рубці, що залишились на тілі й обличчі однокласника, виправити неможливо.

Під час судового розгляду, а саме 8 грудня 2022 року, між заступником керівника Теребовлянської окружної прокуратури та обвинуваченим, за участі його захисника,  укладено угоду про визнання винуватості. За її умовами, Василь беззаперечно та в повному об’ємі визнав себе винним. Строк відбування покарання йому рахуватимуть від 28 січня 2021 року тобто з часу його фактичного затримання, зарахувавши у строк відбування покарання строк його попереднього ув`язнення. Тобто — фактично два роки Василь вже відсидів.

Своїм вироком суд затвердив угоду про визнання винуватості. А Василя визнав винним у всіх інкримінованих злочинах. Та призначив йому покарання:

- за ч. 1 ст. 125 КК України у виді двохсот годин громадських робіт;

- за ч. 1 ст. 126 КК України у виді ста п`ятдесяти годин громадських робіт;

- за ч. 1 ст. 129 КК України у виді обмеження волі на строк 02 (два) роки;

- за ч. 1 ст. 309 КК України у виді 06 (шести) місяців арешту;

- за ч. 2 ст. 152 КК України у виді позбавлення волі на строк 06 (шість) років;

- за ч. 1 ст. 121 КК України у виді позбавлення волі на строк 05 (п`ять) років 6 (шість) місяців;

- за ч. 2 ст. 289 КК України у виді позбавлення волі на строк 05 (п`ять) років.

До речі, за злочини, в яких звинуватили Василя, він назбирав собі понад 10 років тюрми.

Але за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, йому визначили остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років.

На даний вирок може бути подана апеляційна скарга до Тернопільського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Але, як вдалось дізнатись під час розмови з адвокатом Василя, апеляцій він не подавав.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Ала Сітарчук

    Питання що він робить на свободі????
  • Ирина

    п. Ірино Белякова, сьогодні ви знайшли свою аудиторію... )
  • Nadia Ostapchuk

    Каструвати негайно, відрубати руки.
    Матір це святе., що за поліція, що за судді, чому така безсердечність, бездушність, що цей садист на волі , і робить такі знущання над  святинею матір'ю,  яка дала життя?
  • Маша Онуфреїв

    Відрубати і знущатися так як він знущався з мами?

keyboard_arrow_up