Розбійний напад у Тернополі: злодії обікрали жінку та підстрелили чоловіка

Розбійний напад у Тернополі: злодії обікрали жінку та підстрелили чоловіка

Жіночу сумку в якій знаходилося 5 000 доларів, кілька тисяч гривень та інша валюта викрали невідомі у тернополянки, погрожуючи їй зброєю. Інцидент трапився 30 березня близько 21.00.

За словами потерпілої, на момент розбійного нападу вона з співмешканцем перебувала в автомобілі марки Renault Scenic. В якийсь момент до транспорту підійшло двоє невідомих у масках. Погрожуючи предметом, схожим на пістолет, змусили віддати сумку з грошима та почали тікати.
Наздогнати злодіїв тернополянам не вдалося, оскільки ті відстрілювалися та влучили у живіт співмешканця. а потім сіли у припаркований неподалік бус марки Mercedes Vito та поїхали.

Потерпілі запам’ятали, що транспорт-утікач був білого кольору з номерами польської реєстрації. Вони одразу зателефонували на лінію “102″.

Як каже заступник начальника, начальник кримінальної поліції ГУНП в Тернопільській області Степан Яцух, правоохоронці одразу оголосили план “Перехват”, по тривозі були підняті усі оперативні служби та спецпідрозділ.

Відео дня

Утікачів помітили правоохоронці уже при виїзді з Тернополя. Вони мчали на великій швидкості з порушенням правил дорожнього руху. Працівники поліції почали переслідувати невідомих. Останні, заїхавши в одне з сіл, опинилися в “глухому кутку”, вискочили з транспорту і почали тікати в різні боки.

Номер на Mercedes Vito виявився краденим. Проте оперативникам вдалося встановити власника транспорту. Ним виявився житель Тернопільського району. Ці дані вивели поліцейських на слід зловмисників.
Степан Яцух розповів, що злочинці для конспірації користувалися і іншими престижними авто, такими як Land Rover, Mercedes преміум класу та Iveko. Їх вони залишили у встановлених місцях для подальшої втечі.

За кілька годин працівники поліції з’ясували місце, де перебувають підозрювані. Двох затримали близько четвертої ранку 31 березня, а основного організатора дещо пізніше. Саме він і координував хід злочину – у кожного було своє завдання: один за кермом, інший відстрілювався, а третій прикривав відхід. Керівник злочинного тріо – відбував покарання в місцях позбавлення волі за вбивство.
Усі троє чоловіків – міцної статури, заробляли на незаконному продажі паливно-мастильних матеріалів. В одному з автомобілів оперативники знайшли гроші, маски, рукавиці та набої. Наразі поліцейські шукають саму зброю, яку зловмисники використовували при нападі.

Усіх затримали відповідно до статті 208 КПК. Їм інкримінують статтю 187 частина 2 ККУ – розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм. Триває слідство.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up