Розшукували по всій Україні: на Тернопільщині поліцейські затримали шахрая, який перепродував авто

Розшукували по всій Україні: на Тернопільщині поліцейські затримали шахрая, який перепродував авто

За шахрайські дії його розшукували оперативники Київщини, Одещини, Харківщини, Чернівеччини, Черкащини та інших регіонів.

На Тернопільщині поліцейські затримали 44-річного жителя Черкаської області.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Тернопільські розшуківці отримали оперативну інформацію про те, що до обласного центру приїхала особа, схожа на зловмисника, який фігурує у багатьох кримінальних провадженнях з інших областей.

Відео дня

Зловмисник намагався взяти в оренду дороговартісний автомобіль Mitsubishi Outlander, 2019 року випуску. Заволодіти чужою автівкою правоохоронці завадили.

В ході оперативних заходів зловмисника затримали. При собі у нього був підроблений паспорт. Дізнавачі розпочали кримінальне провадження за частиною 4 статті 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу.

Як відомо, шахрай, використовуючи підроблені документи, брав в оренду транспортні засоби, а згодом перепродував їх іншим людям, видаючи себе за власника.

Наразі зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання у Чернівцях. У місцевих оперативників, як і в розшуківців інших областей до затриманого чимало запитань.

Юридична довідка

Відповідно до ч. 4 ст. 358 ККУ:

Використання завідомо підробленого документа карається штрафом до 850 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Відповідно до ст. 190 ККУ:

Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, карається штрафом від 51 тисячі до 68 тисяч гривень або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

 Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up