На Кременеччину переїхав з бабусею: поліція затримала 20-річного крадія-рецидивіста з Кривого Рогу

На Кременеччину переїхав з бабусею: поліція затримала 20-річного крадія-рецидивіста з Кривого Рогу

Крадій забрав скутер і набої до мисливської рушниці та малокаліберної зброї.

Про те, що до чужого житла заліз крадій і поцупив скутер і набої до мисливської зброї заявив в поліцію житель Кременеччини. Крадіжка трапилася наприкінці серпня, коли господарів не було в райцентрі, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Під час перевірки поліцейські з'ясували, що злочинець проник до приміщення, відтиснувши металопластикове вікно. Крадій з гаража забрав скутер, а з сейфу, виламавши двері, набої до мисливської рушниці та до малокаліберної зброї.

Працівники поліції встановили особу зловмисника. Ним виявився двадцятирічний переселенець з Кривого Рогу. На Кременеччину він переїхав з бабусею, де їм місцеві мешканці надали вільну хату.

Відео дня

Хлопець уже двічі притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом у рідному місті. Два провадження наразі розглядають у суді.

На Тернопільщині в поле зору поліцейських він потрапив уперше. Викрадений скутер перефарбував та сховав біля будинку. Набої використовував, як розвагу — вирив біля хати яму, запалив вогнище і кидав туди набої, аби вибухали.

Коли до підозрюваного прийшли поліцейські, він у скоєному зізнався.

Правоохоронці вирішують питання про оголошення хлопцеві підозри відповідно до ч. 1 ст. 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин) та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

До слова, правоохоронці Тернополя розшукують жінку, яка обчистила касу квіткового магазину на Шептицького.

Довідка
Відповідно до ч. 1 ст. 262 ККУ, викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства, караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
Відповідно до ч. 2 ст. 289 ККУ, незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинене з проникненням у приміщення чи інше сховище, або з використанням електронних пристроїв для втручання в роботу технічних засобів охорони, або якщо предметом незаконного заволодіння є транспортний засіб, вартість якого становить від 1700 до 4250 гривень, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

 Читайте також:

Тернопільська поліція розшукує жінку, яка обчистила касу квіткового магазину на Шептицького 

Заробив 500 гривень і кримінальну відповідальність: тернополянин вкрав з лікарні медичні картки та історії хвороб

Замість благодійності попав під кримінал: в Теребовлі судитимуть киянина за крадіжку на заправці

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Віка Прашко

    Нехай краде шо когось .йібе.чи дати свою пезду лизати
  • Petro Skarzhynskyi

    Він же мав виправитись, війна і все таке... хрин там - могила не виправить

keyboard_arrow_up