"Розвели" на гроші: як тернополяни втратили 30 тисяч гривень

"Розвели" на гроші: як тернополяни втратили 30 тисяч гривень
  • Четверо жителів Тернопільщини за минулі вихідні потерпіли від шахрайських дій зловмисників.
  • Через необережність та довірливість люди загалом втратили понад 30 тисяч гривень. 

Шахрайська схема, жертвами якої стали потерпілі, банальна: дзвінок або смс-повідомлення начебто з банку, чи служби безпеки фінустанови, залякування втратою грошей, заволодіння інформацією про банківський рахунок та паролями, що надходять на телефон, і, як наслідок,– втрата коштів.

До співробітників територіальних підрозділів поліції із заявами  про те, що з їхніх банківських карток невідомі особи  викрали гроші, звернулися четверо людей. Житель Чорткова втратив три тисячі гривень,  шумчанин - майже сім тисяч, приблизно стільки ж -  житель одного з сіл Теребовлянського району, а найбільших втрат зазнав тернополянин -   понад шістнадцять тисяч гривень.

Потерпілих налякали тим, що начебто з їхніх карток намагаються викрасти гроші, аби цього не сталося, просили назвати паролі, що надходили їм на  телефони. Усі четверо зробили все, як казали «співробітники служби охорони банку», і тим самим допомогли шахраям ошукати себе.

Відео дня

Відомості за даними  фактами внесено до ЄРДР і кваліфіковано частиною 1 статті 190 ККУ. Проводяться оперативні заходи, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Декілька корисних застережень як розпізнати шахрая та не потрапити на гачок

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up