Сфотографував свій збуджений статевий орган і розмістив у соцмережах. Як покарали тернополянина?

Сфотографував свій збуджений статевий орган і розмістив у соцмережах. Як покарали тернополянина?
  • Про чоловіка відомо, що він тернополянин. Розлучений і безробітний, хоча має середню спеціальну освіту.
  • Знимки розміщував у мережі «ВКонтакте» - у розділі фотографій без обмеження у доступі. 

Молодого тернополянина засудили за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.301 КК України. А простіше, за розповсюдження порнографії. Днями Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області оголосив чоловікові вирок.

-       Приблизно в березні 2020 року, точніший час досудовим розслідуванням не встановлений, в обвинуваченого, який перебував за місцем свого проживання, виник злочинний умисел, спрямований на виготовлення, зберігання та розповсюдження зображень порнографічного характеру, - йдеться у матеріалах справи.

Зробив фото статевого органу і зберігав у телефоні

За допомогою свого мобільного телефону торгової марки «Samsung», чоловік зробив декілька фото свого статевого органу в збудженому стані, чим фактично виготовив зображення з елементами порнографічного характеру, які в подальшому зберігав на своєму мобільному телефоні, з’ясувало досудове слідство.

Відео дня

Ще у 2019 році чоловік зареєструвався в мережі «ВКонтакте». На початку квітня 2020 року він розмістив на своїй особистій сторінці в розділі фотографії графічний файл з загальним вільним доступом для всіх користувачів із зображенням анатомічних та фізіологічних деталей чоловічого статевого органу у збудженому стані, який є зображенням порнографічного характеру.

- Таким чином, чоловік обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.301 КК України, - виготовлення, зберігання зображень порнографічного характеру з метою їх розповсюдження, -  йдеться у матеріалах справи.

Штрафу дали менше, ніж заплатив за експертизи

27 серпня між прокурором Тернопільської місцевої прокуратури та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості. Підозрюваний, до речі, під час досудового розслідування повністю визнав свою винуватість.

-       Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.301 КК України, та призначити йому за даним кримінальним правопорушенням узгоджене сторонами покарання у виді штрафу в розмірі 80 (вісімдесят) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 1 360 гривень, - таким був вирок міськрайонного суду.

Із обвинуваченого на користь держави стягнуть процесуальні витрати за проведення судової мистецтвознавчої експертизи - 980,70грн. А також 1 307,60 грн. за проведення комплексної судової комп`ютерно-технічної експертизи.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (54)
  • Микола Гузик

    Якщо в інтернеті, маю на увазі Google виставляють порнографії то нічого, а якщо у Вконтакті то вже штраф. Так логічно🤷‍♀️
  • Андрій Славопас

    Йопта, бігом видаляю свого пісюна зі всіх соцмереж, це ж треба, яка засада... А я думав, що це бодіпозитив!
  • Dimon S

    Взагалі то вконтакті мав би бути заблокований)
  • Михайло Прлдлппр

    виставив на приватній сторінці якесь фото і капці? Дивіться люди часом не знімайте на свої телефони всякі домашні відео бо як загубите телефон то він буде з "загальним вільним доступом для всіх користувачів" , це проблема. Тюрма. Скажуть шо у вас "виник злочинний умисел, спрямований на виготовлення, зберігання та розповсюдження зображень порнографічного характеру"

keyboard_arrow_up