На Тернопільщині п’яту добу шукають чоловіка: Сашо, прошу, тільки повернись!

На Тернопільщині п’яту добу шукають чоловіка: Сашо, прошу, тільки повернись!
  • Дружина Оля не може стримати сліз. Жінка розповіла «20 хвилин», що Олександру було погано і він кілька разів за ніч виходив на двір. Крайній раз увімкнув світло в коридорі о 3.30 і вийшов з дому. Відтоді — ані сліду.
  • Місцеві обшукали кожен закуток у селі і сусідніх. До пошуків доєднали поліцію та рятувальників. Хто має будь-яку інформацію, відгукніться!

П’яту добу розшукують зниклого мешканця Теребовлянської громади 44-річного Олександра Маліновського.

Чоловік під ранок 5 січня вийшов з дому і досі про його місце перебування нічого не відомо.

Обшукали кожен метр

Поліція і односельці обшукали кожен закуток в селі, обходили поля, посадки, ліс, закинуті будівлі. Рятувальники оглядали берег та дно місцевої річки. Ані сліду.

Відео дня

— Пошуки зниклого Олександра Маліновського продовжуються, — повідомили у головному управлінні ДСНС в області. — Фахівці за допомогою надувного човна та іншого аварійно-рятувального обладнання провели обстеження русла річки Серет (4 км). Обстеження не дали результату.

Допомогти встановити місцезнаходження жителя Теребовлянської громади просять і в поліції.

— Співробітники відділення поліції №3 м.Теребовлі розшукують жителя села Слобідка Теребовлянської громади Олександра Маліновського, 1979 року народження, — повідомили у поліції. — Чоловік 5 січня пішов з дому і назад не повернувся.

Діловод  с. Слобідка Олександра Войтович розповіла «20 хвилин», що до пошуку односельця підключились мало не всі місцеві мешканці.

Майстер на всі руки

— Нормальний чоловік, ніяких в селі поганих випадків із ним не пригадають, — каже Олександра Войтович. — Має сім’ю, діток двійко. Колись в кар’єрі працював. Останнім часом офіційної роботи не мав. До церкви ходив, сусідам допомагав, бо гарним майстром був — кому мурував хлів, кому мур. Мати є, в сусідньому селі із сестрою живуть. У них вже були, там він не з’являвся.

Коли виходив, Олександр не взяв із собою ні телефону, ні грошей, ні документів.

— Ходили наші хлопці, весь ліс прочесали, річку, по підвалах, по закинутих сараях – все перешукали, немає, — каже діловод. — Але пошуки не припиняємо. Надіємось, що знайдемо і все буде добре. Колись у нас переселенка пропала — кинули інформацію у Фейсбук і за кілька хвилин знайшли за 15 км від нашого села. А тут ні слуху, ні духу.

Олександр зник приблизно за добу до снігопаду і сильних морозів. Тому місцеві сподіваються, що відшукають односельця. Можливо, образився на когось і відсиджується десь.

Дружина Олександра розповіла «20 хвилин», що із чоловіком у шлюбі прожили 16 років, виростили двох дітей, 15-річний син вже навчається в училищі у Чорткові, 12-річна донька ще школярка. Як і в кожній родині були й сварки, й непорозуміння. Але завжди знаходили спільну мову.

— Майже тиждень перед тим, як Саша зник, йому було дуже погано, його нудило, — пригадала жінка. — Кілька ночей я через це не спала. Тієї ночі теж. Він виходив на вулицю – повертався, знову лягав у ліжко. Через деякий час знову вставав, вдягався і виходив. О 3.30 вийшов і більше його не бачили.

Сашо, прошу, вернись!

Дружина пригадала, що чоловік увімкнув в коридорі світло, а надворі ні. Ольга встала і вимкнула лампу. Визирнула на двір — нікого не було. Жінка повернулась додому і задрімала.   

Коли прокинулась, Олександра вдома не було. Почали шукати, де тільки можна.

— Ми всюди обійшли — всі ліси, села найближчі, річки, по таких старих забудовах шукали, хати покинуті — ну кожен метр, — розповіла пані Ольга. — У матері його не було, вона хворіє, зараз після операції і до цього мала інсульт. Тітка із сестрою приїжджали сюди, теж шукали. Ніхто не знає, де він.

Якихось погроз чи розмов про суїцид не було, запевняє дружина. І додає: принаймні цього разу.

— Саша, прошу, прийди додому. Що було – то було, тільки повернись, — звертається  до Олександра дружина. — Діти дуже переживають, мала два дні плакала, зараз зоч трохи заспокоїлась. Діти у стресі, ходять наче не вони. Якщо раніше у гаджетах постійно сиділи, зараз нічого не хочуть. Боляче дивитись. Ми всі тільки сидимо і думаємо: в яку дірку ще зазирнути, де ми ще не шукали. Це в голові не вкладається… Саша, прошу, повернись…   

Коли Олександр вийшов з дому, був одягнений в сіру шапку, темно-синій светр, жилетку чорного кольору, зелені гумові чоботи.

Прикмети чоловіка: зріст 176 см., середньої статури, волосся коротке, русявого кольору, очі сіро-голубі.

Довідка

Якщо ви бачили чоловіка, знаєте про його місцезнаходження, повідомте працівникам поліції за номерами у Теребовлі: (035) 512-11-76, (035) 512-11-36, моб. (050) 179-39-66 або на лінію 102.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег Селецкий

    .........."...Сашко вже в  ..тцк....поки гулі і сенці не посходять.."..)))))

    Васілій Трач reply Олег Селецкий

    Олег Селецкий 🤔

keyboard_arrow_up