Сімейні пристрасті по-гусятинськи: чоловік напідпитку посварився з дружиною і… почав стріляти з рушниці

Сімейні пристрасті по-гусятинськи: чоловік напідпитку посварився з дружиною і… почав стріляти з рушниці
  • Голова сімейства у суді визнав провину. А слідство кваліфікувало його «виховний момент» як погрозу вбивством.
  • Потерпіла погодилась, що чоловік погрожував їй вбивством, але… Претензій ні морального, ні матеріального характеру до останнього не має. І просить останнього суворо не карати.

Сімейні розбірки липневого вечора на Гусятинщині закінчились пострілами з гладкоствольної рушниці та «криміналом» для стрільця. Звинуватили його у погрозі вбивством. Натомість дружина в суді, яка була потерпілою стороною, кривдника пробачила і просила його суворо не карати. Що ж вирішив суд?

  • Обвинувачений 1 липня 2020 приблизно о 20:00 год., перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння за місцем свого проживання, що у с. Васильківці Гусятинського району, перебуваючи у неприязних відносинах із своєю дружиною, здійснив погрозу вбивством останній одноствольною гладкоствольною мисливською рушницею, - йдеться у матеріалах справи.

Чоловік вийшов з приміщення літньої кухні, тримаючи в руках одноствольну гладкоствольну мисливську рушницю, заряджену мисливським патроном. Далі, погрожуючи, направив рушницю вверх вистрілив. Тоді жінка сприйняла це як реальну підставу для побоювання за своє життя. Однак, у суді, який відбувся через 5 місяців після сварки зі стріляниною, змінила свою думку і пробачила кривднику.

Відео дня

А голова сімейства у суді вину свою визнав повністю. Просив у дружини пробачення, щиро покаявся та просив суд його суворо не карати. Такої ж думки була й дружина…

  • Обставиною, яка пом`якшує покарання обвинуваченого, суд визнає те, що він щиро розкаюється у вчиненому, повністю визнав свою вину, - йдеться у вироку. - Обставиною, яка обтяжує покарання, є вчинення злочину щодо подружжя.

Те, що був напідпитку – не враховано. Натомість його позитивну характеристику за місцем проживання і те, що він раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, - суд врахував.

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.129 КК України, і призначити йому покарання у виді 1 (одного) року обмеження волі, - таким був вирок Гусятинського райсуду. - На підставі ст.75 КК України звільнити від відбування покарання у виді обмеження волі з випробуванням з іспитовим строком на один рік.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення через Гусятинський районний суд Тернопільської області.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України
Стаття 129. Погроза вбивством

1. Погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози, - карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up