Скіфські наконечники стріл та пруські монети передали до краєзнавчих музеїв Тернопільщини

Скіфські наконечники стріл та пруські монети передали до краєзнавчих музеїв Тернопільщини

 

Оперативники виявили та вилучили раритетні колекції старовинних предметів, які зловмисники намагалися вивезти з України. Тепер вони будуть зберігатися на Тернопільщині.

Співробітники Тернопільського управління СБУ спільно з працівниками Державної виконавчої служби передали у краєзнавчі музеї Тернопільщини раритетні колекції старовинних предметів.

Про це повідомили в управлінні Служби Безпеки в Тернопільській області.

У січні минулого року зловмисники намагалися приховано вивезти за межі України старовинні срібні монети та колекцію скіфських наконечників стріл. Культурні цінності контрабандисти мали намір переправити у країни ЄС для продажу іноземним колекціонерам, але оперативники спецслужби своєчасно виявили та вилучили історичні артефакти.

Відео дня

Вироком суду організаторів контрабандного бізнесу визнано винними, а антикварні предмети, що мають культурну цінність, конфісковано у дохід держави.

4 грудня співробітники УСБУ в Тернопільській області передали збережені історичні пам’ятки працівникам краєзнавчих музеїв Тернопільщини.

Відтепер колекція зі 382 скіфських наконечників стріл, датовані VII-III століттям до нашої ери, перебуватиме на постійному зберіганні у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.

Водночас, 6 зліпків пруських монет часів правління Сигизмунда I зберігатимуться у краєзнавчому музеї Шумська.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що на Тернопільщині затримали злочинців, які викрали більше 450 старовинних ікон та атрибутику з церков та монастирів України (ФОТО, ВІДЕО)

 

Читайте також:

Затримали злочинців, які викрали більше 450 старовинних ікон та атрибутику з церков та монастирів України (ФОТО, ВІДЕО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Оксана Штогрин

    🤔
  • Робота Тернопіль

    Прошу підтримати телеграм канал 👇https://t.me/RobotaFaineMistoTernopil

  • Ігор Яворський

    Я бачив як передають....віоліті курить.

keyboard_arrow_up