Слідами HELIX: як живуть підозрювані у злочині та чи є шанс зрушити з мертвої точки слідство у справі

Слідами HELIX: як живуть підозрювані у злочині та чи є шанс зрушити з мертвої точки слідство у справі
  • Богдан Воронцов очолює «Міжнародний антикримінальний альянс» - тобто, бореться з криміналом, а днями планує потрапити до громадської ради при НАЗК та долати корупцію.
  • Дмитро Нагута працює у СЕО, а до цього, згідно з інформацією на його сторінці у Фейсбук – у Верховній раді. 
  • Щодо Романа Фелика - інформації ні про роботу, ні про особисте життя майже немає. Свіжих фото – також.

Слідство у справі піраміди HELIX, де ошукали тисячі людей на мільйони гривень, знову «зависло». Навіть попри анонси наприкінці минулого року, що воно може відновитись, зараз все стоїть на місці. Слідчі й далі чекають на відповідь з Великобританії, яка ніяк не надійде. А без неї продовжити розслідування гучної справи – неможливо.

  • Розслідування призупинилось, - каже начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. – Доки не буде відповіді з Великобританії, його поновити немає можливості.

А відповідь так і не надходить.

Нагадаємо, слідство у справі Helix призупинили у зв’язку з виконанням запиту у рамках міжнародного співробітництва. Поліція надіслала запит про міжнародну правову допомогу правоохоронним органам Сполученого королівства Великобританії та Північної Ірландії - для отримання інформації про іноземну компанію ««Helix Capital Investments Ltd», яка, зі слів підозрюваних, залучала кошти інвесторів. Лише після отримання відповіді, пояснили в поліції, можливо буде завершити слідство та скерувати справу до суду. Запити поліція надіслала ще 29 березня 2017 р. Відповіді не було. За правилами міжнародної допомоги, українські слідчі тільки через півроку могли звернутися до них з нагадуванням. Інших методів впливу немає.

Відео дня

Коли була призупинена справа, міру запобіжного заходу для трьох фігурантів – «батьків» HELIX, теж призупинили. То де вони зараз, як живуть і чим займаються, поцікавились журналісти.  

Якщо переглянути їхні сторінки у соцмережах, всі проживають у Києві.

Богдан Воронцов очолює ГО «Міжнародний антикримінальний альянс» та днями може потрапити до складу громадської ради при Національному агентстві з питань запобігання корупції. Так-так, вам не почулось - саме «антикримінальний альянс» і громадська рада при НАЗК. Принаймні туди він висував днями свою кандидатуру.

  • Голова всеукраїнської ГО «Міжнародний антикримінальний альянс», онлайн голосування в склад Громадської ради при Національному агентстві з питань запобігання корупції у 2020 році, - далі йде посилання, де Богдан Воронцов – один з претендентів. Про це йдеться на власній сторінці Богдана Воронцова. - Разом ми ЗМОЖЕМО подолати корупцію, один із кроків - це контроль антикорупційних органів! Дякую тим, хто підтримав мене, і вдячний Вам за репост!

Є й під дописом оптимістичний коментар. «Щодо помилок в житті , навіть великих, а хто їх не робив? – пише користувач Фейсбук, дані якого ми не називаємо з етичних міркувань. - Вірю , що в тебе все по новому, головне, - будь в мирі з Богом, люби ближнього та ходи в світлі, благословляю тебе іменем Господа Ісуса Христа».  

Щодо інших «батьків» HELIX, тут все значно простіше.

Місцем роботи Дмитра Нагути на його власній сторінці у Фейсбук зазначена компанія CEO at 11 Group, місцем розташування якої є Вена, Австрія. А до цього він пише, що працював у Верховній раді України.

Останній допис Дмитра Нагути у Фейсбук – датований 16 травня. Інформація -  недоступна, як і кілька попередніх. Або цих матеріалів не існує, або видалені власником. Дописи раніше – тема коронавірусу та обурення подіями у Санжарах.  Одне з повідомлень – побажання, аби коронавірус вразив тих, хто не допускав на Батьківщину людей з Китаю.

«Найзакритіший» у соцмережах Роман Фелик. Інформації мінімум, фото – в основному минулих років. Востаннє сторінка у ФБ оновлювалась у лютому цього року. Інформації ні про роботу, ні про особисте життя майже немає. Свіжих фото – також. Архівні – на дорогих курортах, біля дорогих авто і ті, де у його руках чи на його руках – тодішня кохана жінка.

Нагадаємо, Кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство) та ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), розпочате 18 січня 2016 р. за матеріалами правоохоронних органів, що діє «шахрайська схема». Певний час збирали докази злочинної діяльності, після чого 1 грудня 2016 р. були затримані підозрювані і 2 грудня їм повідомлено про підозру у вчиненні даних злочинів. 4 грудня їм було обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою із можливістю внесення застави. Дмитро Нагута мав внести 5 млн грн., Роман Фелик 2, 5, а Богдан Воронцов – 1 млн грн. Розмір застави оскаржували і після внесення зазначених судом сум на підозрюваних було покладено обов’язки, серед яких не полишати місто проживання. Для всіх трьох йшлось про Київ, адже у Дмитра Нагути там є власне житло, двоє інших надали договори оренди, повідомляв тоді слідчий.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ирина Окунь

    Шахрая у тюрму!!!
  • Nastya Khrebtak

    СЕО це посада, а не місце роботи. Поправте.
  • David Starr

    Шахрай бореться із корупцією, чогось це навіть не дивує :)

    Ростислав Гарасимчук reply David Starr

    В ЗЕПУТАТИ ЙОГО !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up