Смерть породіллі і немовляти: хлопчик народився живим. Чому справу можуть закрити?

Смерть породіллі і немовляти: хлопчик народився живим. Чому справу можуть закрити?

Смерть малюка була насильницькою. За цими фактами правоохоронці розслідують два провадження, зокрема і вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини

Справу смерті матері та її новонародженого сина розслідують правоохоронці.

На тілі малюка, який щойно народився, силовики виявили тілесні ушкодження, що свідчили про його насильницьку смерть. Мама хлопчика, написавши відмову від госпіталізації, невдовзі померла від ускладнень.

Дитину знайшли під ліжком

Журналістам відомо, які поранення були у хлопчика і скільки, проте з етичних міркувань ми не розголошуватимемо цих даних. Але зазначимо, що не тільки в журналістів, але й бувалих правоохоронців від цього мороз по шкірі йшов…

Відео дня

Тіло хлопчика, нагадаємо, правоохоронці знайшли під ліжком, коли приїхали за викликом смерті молодої жінки. Трагедія сталась минулими вихідними в одному з сіл Чортківського району. Зазначимо, що нам відомі чимало деталей, зокрема і назва населеного пункту та персональні дані героїв публікації. Проте ми не розголошуватимемо їх з етичних міркувань.

Детальніше про це читайте:
На Чортківщині знайшли мертвими 24-річну породіллю і її немовля. «20 хвилин» дізналися подробиці

 Справу розслідують за двома статтями Кримінального кодексу України, повідомив «20 хвилин» начальник Головного управління Нацполіції в області Сергій Зюбаненко. І пояснив — за ст. 115 — йдеться про смерть породіллі. А також за ст.. 117 Кримінального кодексу України — вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини.

Смерть двох: справу закриють?

— Це жахлива трагедія… І, поки триває слідство, ми не можемо розголошувати багатьох даних, але якщо взяти статтю 117-ту ККУ, то вже зрозуміло, кого підозрюють у смерті немовляти, — каже Сергій Зюбаненко. Очільник поліції неохоче говорив про цю справу, але не тому, що з певних причин поліція хоче щось приховати, а тому що злочин надто тяжкий. І в моральному плані зокрема.

Щодо батьків породіллі, їх удома в момент народження дитини донькою не було. Головний поліцейський краю запевнив, що немає даних їхньої причетності до смерті малюка.

Відмову від госпіталізації, коли до породіллі викликали швидку, написала власноруч сама новоспечена мама. Але невдовзі через ускладнення після пологів і зараження крові породілля померла.

— Хлопчик народився живим, легені розкрились, він був доношеним, — відповів Сергій Зюбаненко на запитання «20 хвилин». — Далі все з’ясує слідство.

Поки справу розслідують, і призначили чимало експертиз. Але навіть якщо все вказуватиме на те, що позбавила життя свою дитину сама мама, справу після завершення слідства закриють у зв’язку зі смертю обвинуваченої.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Зоя Смаль

    Як так , викликали швидку до породіллі, вона написала відмову від госпіталізації... , а новонароджену дитину не оглядали чи все гаразд ?
  • Марія Бойко

    Не судіть, ви там не були, а наші медики і суди самі справидливі у світі, яким потрібно ''вірити''.
  • Svitlana Zhuk

    Виявилось,що справжні тварини живуть зовсім не в зоопарках.
  • Віта Струтинська

    Горіти в пеклі такій тварюці,іншими словами не назвеш

keyboard_arrow_up