Спілкування з поліцією закінчилось кайданками та синцями

Спілкування з поліцією закінчилось кайданками та синцями
  • Начебто за порушення тиші на двох молодих людей поскаржилися у поліцію сусіди. Беніамін і Анна стверджують, що не шуміли та оскаржуватимуть неправомірні дії поліцейських.
  • У поліції обіцяють призначити службову перевірку. Поки що на «порушників» тиші склали два протоколи.  

Синцями на тілі і руках закінчилось спілкування з поліцейськими для молодої пари, яка орендує квартиру у Тернополі.

Беніамін Бабаджанян та його цивільна дружина Анна вже зафіксували тілесні ушкодження та оскаржуватимуть неправомірні дії поліцейських. А поки що на них склали два протоколи – за порушення тиші та розпивання спиртних напоїв в громадських місцях.  

"Нова Поліція та неадекватність господарів, що здають квартири! – написав у «Фейсбук» 12 листопада Беніамін. - Вчора сусіди знизу вирішили, що ми шумимо, приблизно 20.00-20.30. А у нас навіть телевізора нема. Господар квартири, послухавши їх, дав добро, шоб поліцаї вламалися в хату. Ми пустили, бо нічого не порушуємо. А вони наділи на нас наручники, повезли на алкотест в наркодиспансер, потім в міськвідділ поліції! Процедура протривала з 21.00 до 1 ночі. Агов, нашій поліції нема чим занятись? Відчув себе найзлішнішим хуліганом», - пише чоловік.

Відео дня

- Ми вже звернулись до травмпункту щодо травм і синців, сьогодні ще звертатимемось і до судмедекспертизи, - розповів "20 хвилин" Беніамін Бабаджанян. – Все, чим ми завинили – це на прохання господаря приблизно о 20.30 відкрили двері поліцейським. Ті  миттєво витягли нас з квартири і натягли наручники.

Чоловік стверджує, що на це не було підстав, адже джерел шуму у квартирі просто немає. Окрім того, все відбувалось о 20.30 – про які порушення може йти мова?

  • - Це був простий суботній вечір, який ми проводили з цивільною дружиною разом, - розповів Беніамін. – Але сусіди повідомили поліцію і господаря помешкання, що ми шумимо. Чому? Не знаю, можливо, щоб провчити. Були у нас вже інциденти. Півроку тому було таке, сусіди чомусь вирішили, що ми їм заважаємо жити. Явних конфліктів не було. Хоча в них теж часто шумлять: велика сім’я, сваряться, кричать… Але ми ж на них не скаржимось.

Беніамін – голова Всеукраїнської студентської спілки, юрист за освітою . Тому стверджує: вже найближчим часом оскаржуватиме діяльність поліцейських та власників житла, яке з дружиною орендують з квітня.

- Нам немає чого приховувати, тому і впустили поліцейських, - каже Беніамін. – Тепер маємо синці і сліди від кайданок. В Анни ще й синець на поясі – це її так тягли до машини.

В управління патрульної поліції підтвердили, що 11 листопада було повідомлення про шум у сусідів на вул. Чернівецькій. Туди виїхав наряд патрульної поліції. Копи стукали у двері, але їм близько півгодини ніхто не відчиняв. Тоді патрульні викликали на підмогу групу швидкого реагування.

  • На місце виїхала група швидкого реагування міського відділу поліції, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Їм вже двері відкрили, хоча до цього патрульним не відчиняли. Ситуація вже була напружена.

За зовнішніми ознаками було помітно, що люди перебувають у стані алкогольного сп’яніння, тому поліцейські прийняли рішення доправити їх на освідчення. Згодом у них обох виявили середній ступінь алкогольного сп’яніння, каже Сергій Крета. На громадян склали протоколи за ст. 182 і 178 Кодексу про адмінпорушення.

  • Вони не підкорились вимогам поліцейських, тому було прийнято рішення застосувати кайданки. Іншого способу завезти на освідчення громадян поліцейські не бачили, - каже пан Крета. – Що стосується синців… За публікацією в соцмережах призначать службову перевірку. На предмет, чи правомірно діяли працівники в даному випадку та щодо законності їхніх дій.

Головний спеціаліст відділу уповноважених з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності управління забезпечення прав людини Національної поліції Олександр Кушка повідомив, що він наразі перебуває у відпустці. Тому до нього ніхто з цією проблемою не звертався.

Юридична довідка

Кодекс України про адміністративні правопорушення

Стаття 182. Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях

Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб та громадян — суб’єктів господарської діяльності — від п’ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 178. Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному вигляді

Розпивання спиртних напоїв на вулицях, на стадіонах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту та в інших громадських місцях, крім підприємств торгівлі і громадського харчування, в яких продаж спиртних напоїв на розлив дозволений виконавчим органом сільської, селищної, міської ради, або поява в громадських місцях у п’яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, - тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (48)
  • Ігор Бойко

    Поліція - чергові дибіли на службі влади. Це тепер і власнтй підвал буде вважатись громадським місцем?
  • тойво

    Ці двоє ну ніяк не подібні на таких які вживають спиртне і буянять.швидше всього хтось шумів в бокових квартирах,а сусід знизу подумав на тих хто над ним.цій парі краще всього знайти іншу квартиру.
  • David Starr

    -  відкрийте двері, поліція!

    - ми повій викликали, а не поліцію

    - нас ваші сусіди викликали!

    - то хай вони вас і їб**ть!
  • S S

    за ст.178 їх ніяк не можна було притягувати (вони перебували в квартирі, яка аж ніяк не є громадським місцем), напевно наші поліцейські погано вчили КУАП, просто потрібно звернутися до суду, щодо оскарження рішення і неправомірних дій поліцейських
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up