Справа наркоторговців у суді: адвокати хочуть, аби Сергія Крамара відпустили. Що вирішив суд?

Справа наркоторговців у суді: адвокати хочуть, аби Сергія Крамара відпустили. Що вирішив суд?
  • Адвокати намагались оскаржити міру запобіжного заходу підозрюваному в організації продажу наркотиків. Нагадаємо, міськрайсуд вирішив, що той перебуватиме під вартою. А вийти може, внісши 1 млн 51 тис грн. застави.
  • У залі – активісти, які не раз влаштовували акції протесту, аби зупинили наркоторгівлю в Тернополі. І цю справу не спустили на гальмах.

Оскаржували міру запобіжного заходу для підозрюваного в організації наркобізнесу Сергія Крамара. Засідання відбувалось в Тернопільському апеляційному суді. Колегія суддів вирішила: апеляцію залишити без задоволення. 

Нагадаємо, у лютому в Тернополі затримали наркоторговців, які постачали забороненими речовинами всю область. Наркотики продавали через інтернет, і навіть діти без проблем їх купували! Активісти проводили під стінами міськрайсуду акцію протесту, вимагаючи, аби гучну справу наркоторговців, серед яких і власник спортклубу, не відпустили на волю. Вже відомо, що оскаржити міру запобіжного заходу та розміри застав мають намір п’ятеро з семи фігурантів справи. Ще двох рішенням міськрайсуду відпустили під домашній арешт. Сімох залишили під вартою з правом внесення застави – від 400 тис грн. і до 1 млн 51 тис грн. організатору.

У Сергія Крамара – двоє захисників. Вони переконані, що їхній підзахисний має перебувати на волі. Зокрема, наголошують, що він хворий, адже у нього тахікардія. Ще одним аргументом є те, що на утриманні в підозрюваного троє неповнолітніх дітей і жодного майна. А також те, що деякі матеріали справи заповненні неправильно. Сам підозрюваний бере участь в процесі за допомогою відео конференції.

Відео дня

У залі – чимало активістів. Вони, як і обіцяли, стежать, аби цю справу не спустили на гальмах. Вранці під стінами суду вони влаштували акцію. Зараз стежать за процесом.

Близько 13.15 стало відомо, що Тернопільський апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу. Тобто, Сергій Крамар перебуватиме під вартою, маючи право внесення застави у розмірі 1 млн 51 тис грн. Якщо він її внесе - під час досудового слідства буде на волі. 

  • На даному етапі ми задоволені рішенням суду, - прокоментував після засідання активіст Олег Коган. – Якщо чесно, спочатку було упереджене відчуття. Думали, -  все. Суд купили, справу продали. Адвокати так говорили – виглядало на те, що його (підозрюваного – прим. ред.) треба відпустити. Але в суді розглянули матеріали справи і залишили апеляційну скаргу без задоволення.

Активісти кажуть, що пильнуватимуть за процесом. Для того, як самі кажуть, «щоб справа не переформатувалась».

  • Затримали Крамара в в 16.50, - перелічив щодо побоювань Олег Коган. - Обшук завершився в 18.37, а почали його в 17.50 - за присутністю цих адвокатів. Тобто, коли його затримали, дали можливість подзвонити адвокатам. У мене, як і в більшості простих людей, немає своїх двох адвокатів. Для того, аби їх знайти, як мінімум потрібно зробити купу дзвінків. Тут якісь розбіжності: в людини, яка офіційно не працює і має 5 тис. зарплати – адвокати–професіонали, які оперативно приїжджають за викликом. Нонсенс?

Активісти обіцяють не полишати боротьби з наркотиками у Тернополі. Вже, кажуть, є результат. І написів на будівлях стало менше, і закладок, і самих наркотиків. А це вже величезний плюс.

  • Звичайно, побороти одним махом цю пошесть неможливо, - каже Олег Коган. – Може, десь ще і продають. Може, цих торговців ще канали дрібні залишились. Але те, що наркотиків менше – це факт. І якщо якась дитина вперше не спробує або хтось перестане вживати, бо його ніде взяти – це величезний плюс. Комунальники замальовують, слідство включилось… Це важливий процес.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • О. М.

    о Господи ,по вул Опільського2 проживає наркоман якого всі знають,там живуть його батьки,сам же тусується у своїй квартирі на протасевича 10а з дружиною,такий собі назарік ,о то там наркопритон ,а там неповнолітні діти,і нічого їм зробити не можуть тим Щурам ,бо у дружини сестра прцює у суді секретарем ,і крадуть вони,бостійно бійки .
  • Саша Петрович

    Жалко пацана!!
  • mr Joker

    Затримують невинних людей і вішають на них злочини зовсім інших,поки ті далі продовжують свою діяльність! Це вся правда наших так званих "ЗАХИСНИКІВ ЗАКОНУ"

    ГАНЬБА ПОЛІЦІЇ...
  • Машуля Мала

    Бог їм всім судя...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробік 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up