Студенти, які збували наркоту через «закладки», заробляли до 30-50 тисяч

Студенти, які збували наркоту через «закладки», заробляли до 30-50 тисяч
  • Всі учасники наркобанди, затриманої у Тернополі, – іногородні, але студенти тернопільських вишів.
  • Одночасно затримували юних наркоділків в 11 областях України. Всім - від 18 до 24 років. 

На Тернопільщині затримано групу із 4 студентів, що збували наркотики за допомогою соцмереж.

Прокуратурою  Тернопільської області спільно з  працівниками управління протидії наркозлочинності ГУНП в Тернопільській області викрито групу осіб, яка впродовж  2018 року  незаконно збувала наркотичний засіб «марихуана», використовуючи  месенджер «Telegram».

- Встановлено, що  злочинну групу, до складу якої входили іногородні студенти Тернопільських вищих навчальних закладів, очолив організатор, який розподілив функції між учасниками та координував їх діяльність, - повідомили у прес-службі прокуратури області. - Співвиконавці даного злочину виконували роль операторів, що  слідкували за належним функціонуванням так званого «інтернет-магазину».

Відео дня

Також до складу групи входили особи, які займалися фасуванням «марихуани» та розкладанням її в так звані «закладки», після чого інформацію про місцезнаходження «закладок» із марихуаною надсилали операторам, а останні  завантажували її в Інтернет-мережу. Група діяла на території м. Тернопіль та інших обласних центрів.

- Правоохоронці під процесуальним керівництвом прокуратури області провели  обшуки у місцях проживання всіх учасників злочинної групи, - кажуть у прокуратурі. - Під час них  виявлено та вилучено близько 3 кг наркотичного  засобу «марихуана», пристрої для його вживання, комп’ютерну техніку, грошові кошти, мобільні телефони, банківські картки, аерозольні балончики, електронні ваги, які учасники групи використовували у своїй злочинній діяльності пов’язаній із збутом наркотиків.

Чотирьох учасників злочинної групи затримали. Їм обрали запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

У поліції кажуть, що наркобізнес через Інтернет організував мешканець Миколаївщини.

Собі в помічники взяв восьмеро людей. Всі – молоді хлопці та дівчата віком від 18 до 24 років.

Документувати діяльність цієї групи поліцейські почали ще на початку цього року. Пік активності наркоділків прийшовся на початок літа.  

- На фасадах будівель вони розміщували скриту рекламу про продаж наркотиків, - розповів начальник відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУНП Михайло Димида. - Через месенджер "Telegram" приймали замовлення, а після цього, як отримували підтвердження про оплату, вказували місця, де сховали товар. Закладки були в разних мікрорайонах міста. Ховали їх в під'їздах, підвалах, під підвіконниками, між батареями, в пачках з-під цигарок та пляшках з-під напоїв.

Марихуану продавали в Тернополі, Вінниці, Хмельницькому, Львові, Івано-Франківську, Запоріжжі, Житомирі, Рівному, Києві, Чернівцях та Луцьку. Тут організатор теж мав своїх помічників.

За нашою інформацією, затримували наркоділків одночасно в 11 обласних центрах України.

Про товар

Була марихуана різних сортів. Грамм сировини вартував 220 грн. За попередніми даними, помічники в місяць заробляли по 30-50 тис. грн. А організатор – майже 100 тисяч.

Оперативники встановлюють, звідки ділки брали товар. Вже знають, що надходив до міст - поштою.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Хуй мусарам

    4:20 09842042042:0
  • Elena Kotsyuk

    Уроди(((
  • Рагулижгут

    Что будут делать полицаи, если не дай Дарвин легалайз?!
  • аа

    З солями робыть щось
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up