Чоловік, якого підозрюють у вбивстві жінки на побаченні, в суді просив про домашній арешт (ОНОВЛЕНО)

Чоловік, якого підозрюють у вбивстві жінки на побаченні, в суді просив про домашній арешт (ОНОВЛЕНО)
  • Поліція вже затримала 25-річного підозрюваного у вбивстві 38-річної жінки, тіло якої знайшли у ставку в селі Калинівка Зборівського району.
  • 22 серпня увечері в Тернопільському міськрайонному суді обирали міру запобіжного заходу для цього підозрюваного.
  • Суд залишив його під вартою на 60 днів без альтернативи внесення застави.

Вбиту жінку звали Лілією, підозрюваний - Андрій. Він 1991 року народження, працює вантажником, одружений, його дружина вагітна. Сам він з Львівщини, там і проживав. Періодично приїжджав до дружини у Калинівку. Раніше він вже мав умовну судимість за крадіжку. В процесі допитів чоловік визнав, що вбив людину і що був у стані алкогольного сп'яніння.

Зі слів прокурора, Андрій познайомився з Лілією в соцмережах. Запросив у Калинівку, куди вона приїхала на таксі з Золочева. Заплатив за таксі 160 гривень, грошей забракло, тому дав таксистові свій мобільний як заставу. Андрій і Лілія розпивали алкоголь - вино, і між ними виник словесний конфлікт. Він вдарив її по обличчю, потім почав душити, заклеїв обличчя скотчем. Експерти встановили, що причина смерті механічна асфікція (удушення). Потім знайшов важкий камінь, замотав його у футболку вбитої і втопив її.

Відео дня

Адвокат повідомив, що підозрюваний співпрацював зі слідством, показав, де лежать докази. Тому просить для нього домашній арешт, бо вважає, що підозрюваний ніяк не вплине на свідків, докази не знищить, бо сам їх і показав. А також у нього вагітна дружина вдома, яка має ще одну дитину від першого шлюбу. Проте суд залишив підозрюваного під вартою на 60 днів. 

Нагадаємо, 20 серпня  до Зборівського відділення поліції надійшло повідомлення від жителя села Калинівка про те, що у місцевому ставку він виявив тіло невідомої особи. За попередніми даними поліції, жінка померла насильницькою смертю, адже в футболку був замотаний камінь вагою 14 кг. Під час огляду трупа виявили тілесні ушкодження – рани верхньої та нижньої губ, а також полімерною стрічкою була обмотана шия.

Вбив, бо жінка почала сваритись

Як повідомили у ГУ Нацполіції в Тернопільській області, підозрюваний у вбивстві - львів'янин у той день був на родинному обійсті в Калинівці Зборівського району з 4-річним малюком. Вагітна дружина на момент вбивста була в пологовому на збережені. 38-річна загибла родом з Сокаля Львівської області. На побачення вона приїхала близько опівночі в четвер, 17 серпня. Автобусом добралася до Золочева, а звідти – на таксі.

- Вбивця готувався до зустрічі з жінкою, придбав пляшку вина і шоколадку, але до хати її запрошувати не став через дитину, - розповідає начальник Управління карного розшуку ГУНП в Тернопільській області Анатолій Гуска. – На березі ставка вони розпили алкоголь, покупалися, а далі жінка затіяла суперечку, бо чоловік категорично відмовився вести її до будинку.

Як кажуть в поліції, підозроюваний, пригадуючи ту ніч, не може пояснити причин своєї агресії. Але тоді вдарив жінку кулаком в обличчя, а коли вона пригрозила зверненням в поліцію, почав душити руками. Рот жертви закрив клейкою стрічкою, яку знайшов неподалік. Коли жінка перестала дихати, скинув у воду. Розповідає, що тіло одразу спливло, відтак підняв з води 14-кілограмовий камінь й замотав у футболку жертви. Свій страшний вантаж скинув з дамби у ставок й пішов до дитини спати.

- Підозрюваний мабуть був впевнений, що тіло ще довго ніхто не знайде, бо на деякий час залишився в Калинівці, - каже Анатолій Гуска. – До Львова поспішив у неділю, коли на ставку знайшли труп і приїхали поліцейські.

22 серпня підозрюваного затримали у Львові. Також правоохоронці з’ясували, що він уже не вперше переступив межу закону. На даний час львів’янину вже оголосили підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Також зловмиснику обрано міру запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Андрій Боднарчук

    Слухайте, якщо вже ви знімаєте щось на телефон - то поставте його на стіл, зіпріть, і НЕ ЧІПАЙТЕ своїми шаловливими пальцями, бо ці шорохи від рук просто виносять мозок на фоні тихого звуку. Або ж принаймні мінімізуйте дотики до телефону - кожен дотик до корпусу телефону ловить чутливий мікрофон...
  • вродило

    Треба було їхати з Сокаля за 150 км.,чи то вже був аж такий фест хлоп,чи то нині така любов?
  • Євгенія Цебрій

    вдома вагітна дружина... можна подумати, вона буде рада, що в хаті під домашнім арештом сидить такий нелюд...
  • Nick Stan

    Обтяжуюче є те, що він вчинив вбивство і втопив трупа. Такого нелюда в жодному разі не можна відпускати на волю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up