Суд зобов’язав поліцію відновити розслідування щодо «зниклих» грошей Майдану

Суд зобов’язав поліцію відновити розслідування щодо «зниклих» грошей Майдану
  • Рішення судді міськрайсуду Юрія Дзюбановського: позов про відновлення досудового розслідування щодо «зниклих» грошей Майдану задовольнити.
  • Постанову про закриття кримінального провадження скасувати.
  • Справу направити до поліції для продовження досудового розслідування. 

 

  • Рішенням суду я задоволений, - це була перша фраза позивача Миколи Крука, який вже кілька років поспіль добивається повноцінного розслідування, куди поділись гроші Майдану.

Микола Крук не раз звертався до поліції щодо крадіжки коштів, які тернополяни збирали під час подій Майдану. Кримінальні провадження постійно закривали за відсутністю складу злочину.

Аби розслідування відновили, Микола Крук позвався до суду.

Відео дня
  • Розслідування даної кримінальної справи проводили двоє слідчих ще з 2014 р, - розповів Микола Крук у суді. – Закривали їх тихо. Писали, що ознайомили з рішенням всіх постраждалих – це фікція. Ні мені, ні двом потерпілим, а четвертий зараз у лікарні, - про це не повідомили. А це – порушення закону.  

В матеріалах справи є так званий «фінансовий звіт» Євромайдану за 22 лютого 14 р. – це теж свого роду «папірчик». Без підпису, деталей нема, загальні фрази, - що хочу, те і пишу. Ссилок на підтверджувальні документи теж нема, каже Микола Крук.

  • Те, що була фіктивно створена громадська організація «Штаб національного спротиву» – з головою, заступником, координаційним комітетом, які фіксували гроші, займали громадські посади – не що інше, як шахрайство, - переконаний Микола Крук. - Дана організація не була зареєстрована, що вимагають Закони України. В іншому разі це зібрання групи шахраїв.

Навіть під час спільних допитів у тоді ще міліції, згадує Микола Крук, жодної чіткої відповіді, куди ж поділись зібрані тернополянами гроші – не почув. Мовляв, 120 тис. грн передали родинам загиблим з Небесної сотні. Кому? – Невідомо.

  • Цікавився, куди пішли зібрані кошти і в якій кількості, у відповідь почув: «Ми роздали». Куди, кому – невідомо, - говорив Микола Крук під час судових дебатів. І попросив суд скасувати постанову про закриття кримінальних проваджень та направити матеріали на дорозслідування.

18 жовтня відбулось вже четверте засідання суду. Однак на жодне з них представники поліції так і не з’явились, розповів Микола Крук.

  • Я зібрав 7 протоколів, де вказано: скільки здали, які купюри, яка загальна сума, - Микола Крук показав документи. – Лише за один день 21 лютого 2014 р. я зібрав і здав до так званого «Штабу» близько 210 тис. грн. Це були дві скриньки, набиті купюрами. По півтисячі 50-к, соток. 850 доларів і 50 євро. Де ці гроші? Хто і куди їх витратив?

Рішення судді міськрайсуду Юрія Дзюбановського від 18 жовтня: позов про відновлення досудового розслідування щодо «зниклих» грошей Майдану задовольнити. Постанову про закриття кримінального провадження скасувати. Справу направити до поліції для продовження досудового розслідування.

Читайте також Куди поділися гроші Майдану у Тернополі
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up