Судили батька трьох дітей, який вкрав картку і на 96 грн купив ковбасу і хліб

Судили батька трьох дітей, який вкрав картку і на 96 грн купив ковбасу і хліб
  • Чоловік не з’явився в суд, тоді дали розпорядження поліцейським доставити  приводом в судове засідання Збаразького районного суду.
  • Картку багатодітний тато поцупив у черзі до банкомату, розташованого у приміщенні Збаразької райлікарні, витягнувши її з нагрудної кишені.

Вирок батькові трьох дітей, який викрав банківську картку і в магазині по сусідству купив на 96 грн ковбасу і хліб, проголосив днями Збаразький райсуд.

Чоловік відбувся штрафом, який майже вдесятеро більший за витрачену суму.

— 23 грудня 2021 року приблизно 12 год. 00 хвилин, обвинувачений, перебуваючи в черзі біля банкомату «ПриватБанк», що знаходиться на території медичного закладу КНП «Збаразька центральна лікарня», переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає та його дії не будуть помічені сторонніми особами, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, скориставшись неуважністю потерпілого, умисно, шляхом вільного доступу із незакритої зовнішньої правої кишені куртки потерпілого, таємно викрав платіжну банківську картку «Золота для виплат» «VISA Gold» АТ КБ «ПриватБанк», — йдеться в матеріалах справи.

Відео дня

За версією слідства, чоловік далі направився в магазин «Фортуна» у Збаражі та «здійснив покупку на суму 96 грн, розрахувавшись викраденою у потерпілого платіжною банківською карткою».

Про обвинуваченого чоловіка відомо, що він уродженець Вишнівця, на утриманні має трьох неповнолітніх дітей. У суді він повністю визнав свою вину, каявся і просив його суворо не карати. Пригадав, як витратив 96 грн з чужої картки, придбавши ковбасу і хліб у крамниці неподалік лікарні. Через кілька хвилин після цього до нього підійшли працівники поліції, яким він видав банківську картку потерпілого та зізнався у вчиненому.

— Визнати винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.357 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 50  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає в сумі 850 гривень, — таким був вирок Збаразького райсуду.

Банківську картку, яка була у справі речовим доказом, суд постановив повернути власнику.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Тернопільського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Довідка

Вирок у Реєстрі судових рішень за посиланням https://reyestr.court.gov.ua/Review/110872717

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 357. Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження

Ч. 1 Викрадення, привласнення, вимагання офіційних документів, штампів чи печаток або заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання особи своїм службовим становищем, а так само їх умисне знищення, пошкодження чи приховування, а також здійснення таких самих дій відносно приватних документів, що знаходяться на підприємствах, в установах чи організаціях незалежно від форми власності, вчинене з корисливих мотивів або в інших особистих інтересах,  — караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ромашка Гірська

    А Надал за свої премії навіть штрафу не заплатив.
  • Igor Oliyovskiy

    ВАРОФФ Ф ТЮРЬМУ!...

    ВАМ НЕ СТИДЛИВО  нешановна влада ОСУДЖУВАТИ БЕЗПОРАДНИХ  ОТАКИМИ СУДАМИ? ЧИ БАБУСЬ ЗА ЧЕРЕМШУ...І Т.Д....

    ОН голова вашого САОБЩЄСТВА 3 МЛН.ОТРИМАВ...І ТАК ПО ДРАБИНІ ДОНИЗУ...ДО вас...

    ...ОСУДЖЕНО ПА ЗАКОНАМ ВАЄННАВА ВРЄМЄНІ АСОБА АПАСНАВА ПРЄСТУПНІКА...

keyboard_arrow_up