"Світить" довічне: судитимуть тернополянку, яка намагалася вбити своїх малих дітей

"Світить" довічне: судитимуть тернополянку, яка намагалася вбити своїх малих дітей

Правоохоронці Тернопільщини завершили досудове розслідування щодо мешканки обласного центру, яка намагалася вбити своїх малолітніх дітей. 

Нагадаємо, 5 червня на лінію «102» зателефонувала тернополянка та повідомила правоохоронцям, що її сусідка, ймовірно, душить своїх дітей.

На місце події відразу виїхала слідчо-оперативна група та бригада екстреної медичної допомоги.

Читайте 4-річну дівчинку виявили непритомною з пакетом на голові. У Тернополі мати, ймовірно, намагалась задушити дитину

Відео дня

Поліцейські зайшли до квартири, на яку вказала заявниця та виявили там непритомну 4-річну дівчинку із пакетом на голові. Її разом з 5-річним братиком госпіталізували до лікарні, а матір доправили до психоневрологічного закладу. Дітей, після надання необхідної їм медичної допомоги, забрала на догляд бабуся.

Як повідомляє пресслужба прокуратури Тернопільської області, слідством встановлено, що 5 червня 2021 року, близько 8 год ранку жителька обласного центру, діючи з прямим умислом, спрямованим на вбивство своєї малолітньої дочки, за допомогою поліетиленової торби, одягнутої на голову дитини, перекрила доступ кисню до дихальних шляхів й утримувала її в такому положенні. Дівчинку врятувала бабуся, відтягнувши матір від дочки, а медики швидкої вчасно надали необхідну допомогу постраждалій. Зараз життю та здоров’ю дівчинки нічого не загрожує. 

У той час, поки надавали допомогу постраждалій, мати накинулась і на молодшого сина, проте сусіди, що збіглись на крики дитини та бабуся завадили скоїти непоправне. У хлопчика експерти констатували ушкодження у вигляді садна навколо шиї, яке за ступенем тяжкості належить до легкого.

Після отримання висновку лікарів про можливість проводити процесуальні дії з жінкою, їй під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст. 15 ч. 2 ст. 115 КК України, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Наразі поліцейські завершили досудове розслідування та спрямували до суду обвинувальний акт щодо підозрюваної. Жінці інкримінують замах на умисне вбивство двох малолітніх дітей згідно частини 3 ст.15 п.1 п.2 частини 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Тернополянці загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Nadiia Sypen

    Люди вона ж  психічно хвора  її спочатку лічити треба. Бо  здорові люди таке не роблять
  • Люба Баталкіна

    Довічно, нехай сидить і вимолює свої гріхи

keyboard_arrow_up