Своє 18-річчя Соломія, яку підозрюють у вбивстві іноземного студента Ерітьє, зустріне за гратами

Своє 18-річчя Соломія, яку підозрюють у вбивстві іноземного студента Ерітьє, зустріне за гратами
  • Дівчині обрали міру запобіжного заходу тримання під вартою з правом внесення застави 315 тис грн.
  • У Глибочку шоковані звісткою і не можуть повірити, що відмінниця і хороша дитина могла скоїти вбивство.
  • Коли і де поховають Ерітьє – поки невідомо. Батьки прагнули забрати тіло сина для поховання в Конго. Ті, хто його знав, не можуть оговтатись. Кажуть – він був дуже порядним і відповідальним – і для нього це було дуже важливим.  

Соломії, яку підозрюють у вбивстві іноземного студента ТНЕУ, днями виповниться 18. Свій ювілей дівчина проведе за гратами, адже їй напередодні обрали міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Щоправда, за неї можуть внести заставу у розмірі 315 тис. грн.

  • 10 травня 2020 р. у Тернопільському міськрайсуді розглянули клопотання про застосування запобіжного  заходу підозрюваній у вигляді тримання під вартою із визначенням застави 315 тис грн., - повідомила суддя-спікер Тернопільського міськрайонного суду Анна Мостецька. - Протягом п'яти днів може бути подана апеляція до Тернопільського апеляційного суду. Повний текст ухвали буде оголошено через 5 днів.

Соломію, яку запідозрили у вбивстві, затримали. Камери відеоспостереження поруч з місцем вбивства показали, як дівчина на таксі їде додому.

Дівчина, як вдалось нам дізнатись від власних джерел, буквально днями зустріне своє повноліття. Проживала вона разом з мамою у Тернополі, на «Сонячному». Однак, дев’ять класів закінчила у школі в Глибочку.

Відео дня

Відмінниця, до церкви ходила – хороша дитина

  • Сім’я хороша, щоправда, батька Соломійка не мала – кілька років тому через проблеми з серцем він помер, - розповіли односельці з Глибочка. – Мама – дуже порядна жінка. Працює у Тернополі (нам відоме місце роботи і дані жінки, однак, з етичних міркувань ми їх не називаємо – прим. авт.).

Відмінниця, до церкви ходила, дуже хороша дитина, принаймні була, коли проживала у Глибочку – тільки так відгукуються про Соломію односельці.

  • Що там сталось – ми точно не знаємо, повірити в те, що це зробила Соломія – ну, це просто неможливо, - кажуть люди. – До 9-го класу вона вчилась у нашій школі. Так, вона була одна з найкращих наших учнів. До церкви ходила сама – вони недалеко від храму жили. У нас просто у всіх шок. Ми не можемо повірити…

У поліції офіційно про підозрювану не розповідають, однак, нам стало відомо, що коли Соломію затримали, вона була в поганому стані. Підозрюють – там могли бути і алкоголь, і наркотики. Офіційних висновків експерта поки що немає.

Як опинилась в той фатальний вечір на «Дружбі» - поки невідомо. Кажуть, Ерітьє запросив її у гості на квартиру, яку знімав.

Читайте також: Камери спостереження зафіксували, як втікає 17-річна дівчина, яку підозрюють у вбивстві студента з Конго
 

ТНЕУ сумує за Ерітьє. Кажуть, таких зараз мало

  • Сумуємо… Сьогодні невимовний сум і жаль в нашій інститутській родині - гірка звістка прийшла в Тернопільський національний економічний університет. На 24 році життя відійшов у вічність Люсамба Ерітьє Кайембе, студент 2-го курсу Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина, спеціальність «Комп’ютерні науки», - написала на власній сторінці у Фейсбук Ірина Іващук, директор інституту міжнародних економічних відносин ім. Б. Гаврилишина ТНЕУ. - Він був не просто наш студент!!!!! Він був дуже вихованою і хорошою людиною!!! За весь час навчання у нього не було проблем, завжди брав активну участь в житті університету. Це важка втрата для його сім'ї, друзів, нашого інституту і університету! Поділяємо смуток та тугу його рідних і близьких.

«Професорсько-викладацький коллектив, координатори англомовних програм та студенти Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина, а також працівники відділу по роботі з іноземними громадянами висловлюють щирі співчуття родині та друзям, - пише Ірина Іващук. - Молимося за його спокій... Спочивай з миром.... RIP...»

«Спочивай з миром, Ерітьє…»

Під постом – під сотню коментарів, як студентів, так і викладачів. Люди шоковані смертю і в один голос запевняють – Ерітьє був дуже хорошим. І таких зараз мало.

  • Невимовно шкода… Ерітьє був моїм студентом. Завжди ввічливий, спокійний, дуже розумний, схоплював усе "на льоту»...R.I.P., - пише Tania Yurchyshyn.

«Це так сумно, чому Ерітьє, він був таким добрим, - пише Nancy Lavigne. - Мій брат з іншої країни, нехай твоя душа спочиває з миром…»

Коли і де ховатимуть Ерітьє – поки що невідомо. Ірина Іващук зараз спілкується з рідною сестрою убитого хлопця, яка теж є другокурсницею вузу, але вчиться на іншій спеціальності.

  • Спілкувались з батьками, вони поки що не визначились з місцем поховання. Але хотіли б забрати тіло сина додому, в Конго, - розповіла Ірина Іващук. – Чи це за теперішньої ситуації можливо буде зробити – невідомо. Батьки хотіли приїхати до Тернополя, але зараз це також зробити неможливо.

Доки спілкуємось з пані Іриною, вона ледь стримує сльози, розповідаючи про хлопця. Жінка чимало часу проводила з Ерітьє, той часто приходив на кафедру, пили каву, говорили на всі теми. Вперше познайомились близько трьох років тому, коли Ерітьє приїхав до Тернополя та був на підготовчому відділенні. Він прийшов до кабінету і почав говорити англійською, але кілька слів «проскочило» на рідній для хлопця французькій мові. Жінка відповіла, що добре знає французьку. З тих пір спілкування було чимало.

- Він був порядним, відповідальним і дуже справедливим, - каже Ірина Іващук. - І це все для нього було дуже важливим. Спочивай з миром, Ерітьє…

Редакція висловлює щирі співчуття родині, друзям, однокурсникам і землякам Ерітьє. Вічна йому пам'ять...

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (357)
  • Читач47

    Яке продовження цієї історії? Два роки пройшло...
  • Ірина

    Для чого писати, що вона відмінниця і побожна була. Це брехня!!! Розумна, побожна і вихована та ще й дівчина, а не хлопець не буде ночами шлятися по хатах хлопців. З темношкірими (нічого проти негрів не маю, але в них свої дівчата) як правило зустрічаються гулящі дівулі
  • True

  • True

keyboard_arrow_up