Телефонують та розповідають про проблеми з банківськими картками: правоохоронці попереджують про схему шахраїв

Телефонують та розповідають про проблеми з банківськими картками: правоохоронці попереджують про схему шахраїв
  • До співробітників Тернопільського райуправління поліції надійшло повідомлення від жительки обласного центру про те, що невідома особа незаконно списала з її банківської картки понад 22 000 гривень.
  • Як не потрапити «на гачок» шахраїв - розповіли у Головному управлінні Національної поліції у тернопільській області. 

Зі слів потерпілої, до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником банку та повідомив, що за допомогою її картки намагаються здійснити незаконні трансакції. Аби убезпечити кошти, співрозмовник порадив тернополянці виконати деякі операції в телефонному режимі. Потерпіла надала зловмиснику усю конфіденційну інформацію, зокрема продиктувала SMS-код, який надійшов їй на телефон. Як наслідок, з її картки зняли усі гроші.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Працівники поліції вкотре радять жителям області бути обережними. Не надто довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців через мобільний телефон, перевіряйте її. У жодному разі не повідомляйте нікому дані своєї картки та коди, які надходять вам на телефон. Також не варто робити будь-які операції з карткою по телефону, краще особисто піти у банк.

Відео дня

Якщо у вашій слухавці пролунало: «Я – співробітник банку, надайте мені персональні дані вашої картки» – відразу припиняйте розмову та звертайтесь у найближчий відділ поліції.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up