Дві тисячі доларів – і ти адвокат. У Тернополі викрили корупційну схему одержання адвокатського посвідчення

Дві тисячі доларів – і ти адвокат. У Тернополі викрили корупційну схему одержання адвокатського посвідчення
  • Правоохоронці викрили та задокументували корупційну схему отримання свідоцтва на право зайняття адвокатською діяльністю, організовану членами кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Тернопільської області. Про це повідомили у Департаменті захисту економіки Нацполіції України.
  • Столичні силовики затримали секретаря-посередника. Частину коштів, які отримав секретар, вилучили в одного з членів кваліфікаційної комісії.

- Щоб прикрити свою протиправну діяльність, долучили секретаря, через якого і проводили розрахунки, - повідомили у Департаменті. - Так, було встановлено, що за складання кваліфікаційного іспиту та в подальшому отримання відповідного свідоцтва громадянин повинен був передати секретарю 2 тисячі доларів США «винагороди».

Обов’язкова умова успішного результату - кошти повинні надати до складання іспиту.

Відео дня

Під час проведення слідчо-оперативних заходів було задокументували факт одержання двох тисяч доларів США неправомірної вигоди. У подальшому кошти розподілили між членами обласної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, які приймали іспит.

14 грудня, у Тернополі працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції, слідчого управління поліції Київської області за процесуального керівництва прокуратури Київської області затримали секретаря кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, - повідомили у Департаменті захисту економіки Нацполіції.

Частину коштів, які були отримані секретарем у якості неправомірної вигоди, було вилучено в одного із членів комісії.

Під час досудового розслідування правоохоронці будуть встановлювати причетність членів кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури до вчинення даного злочину та інших фактів протиправної діяльності.

Ми намагались знайти склад Тернопільської кваліфікаційної комісії на сайті Національної асоціації адвокатів. Проте, щойно перейшли за посиланням – побачили допис: «Вказана сторінка перебуває у стадії розробки та буде викладена найближчим часом».

За нашою інформацією, отриманої від власних джерел, наближених до адвокатури Тернополя, правоохоронцями затриманий секретар кваліфікаційної палати – Ігор Бригідир. Його вже повезли до столиці. У голови комісії, Тетяни Тиханської, за інформацією наших джерел, нічого не знайшли.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • наталя

    як що нема знань і гроші скінчилися значить  потрібно когось посадити  до тюрми не думаючи про те що  що в когось е діти але знайте все вертаеться бумерангом  за все вам любі бозя заплатить
  • Вова

    Знаю про цю комісію, тут можна здати екзамен і отримати свідоцтво без всяких хабарів, на відміну від деяких комісій. Тільки лінивий і тупий буде платити за те, що можна отримати своїми знаннями. Тому напрошується висновок, що це таки організована і добре підготоволена провокація.
  • Клон

    Яке може бути затримання за дачу хабаря? Гроші мічені. Тільки когось ловлять на хабарі одразу ж починають кричати: "провокація"
  • Тарас

    "Главное, в ходе следственных действий не выйти на самих себя."
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up