Тернополяни потрапили у трудове рабство у Росії. Жили з щурами і працювали в жахливих умовах

Тернополяни потрапили у трудове рабство у Росії. Жили з щурами і працювали в жахливих умовах

Життя у бараках разом зі щурами, тринадцятигодинний робочий день у теплицях під наглядом чоловіків у масках та з битами, душова – це чан з літнім дощем, заборона вільно ходити та спілкуватися – у таких умовах впродовж кількох місяців жили мешканці Тернопільської області.

Люди у пошуках заробіток потрапили в трудове рабство у Росії. Вербувала людей група осіб, серед яких і жителька Шумського району, 1987 року народження.

За словами керівника відділу боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми ГУНП області Олександра Буняка, злочинне угрупування брехнею заманювало людей у рабство впродовж двох років. Жертвами “роботодавців” стало близько сотні людей з малозабезпечені родини Тернопільської та Закарпатської областей.

Затримали зловмисників при спробі перевезти через кордон чергову групу заробітчан. Слідчі обласного управління поліції відкрили кримінальне провадження, порушене за статтею 149 Кримінального кодексу – торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини.

Відео дня

Фігуранти справи – житель Закарпатської області та уродженка Шумського району. Чоловік займався незаконним перевезеннями найманих працівників до Російської Федерації, де вони працювали в теплицях, а завданням його спільниці було шукати бажаючих поїхати на заробітки.

Як розповів Олександр Буняк, шумчанка розклеювала оголошення про пристойну високооплачувану роботу як у теплицях, так і на будівництві. Жінка, агітуючи майбутніх заробітчан, обіцяла їм комфортні умови проживання та праці.

За словами потерпілих, добиралися на місце роботи вони у переповненому автобусі. Документи у них забрали під приводом оформлення тимчасової реєстрації. Посилили у бараках в жахливих антисанітарних умовах. Ночували на цегляних топчанах, вкритих дошками, а зверху матрацами.

Люди змушені були працювати у теплицях, орошених небезпечними хімікатами. На будь-які прохання повернути документи, заробітчанам грозили розправою та зникненням. Єдина умова, при якій роботодавці погоджувалися повернути людей додому була оплата витрат у розмірі 200-300 доларів. Одні тікали, залишивши документи в “роботодавців”, а інші відкуплялися американською валютою.

Обох фігурантів справи правоохоронці взяли під варту. Дане провадження слідчі готують для передачі у суд. Шумчанка відповідатиме перед законом за злочин, передбачений ч.2 ст.149 КК України, тобто здійснення торгівлі людьми, вербування, переміщення, передача людини з метою експлуатації, з використанням обману та уразливого стану, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, щодо кількох осіб.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталія

    До вічно
  • Хімочка Сергій

    а якого милого їхати на москалів працювати?Ще на тих заробітчан треба порушити кримінальну справу як на посібників тероризму!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up