Тернополянин знайшов банківську картку і витратив з неї кілька тисяч гривень

Тернополянин знайшов банківську картку і витратив з неї кілька тисяч гривень

Зловмисник знайшов на вулиці банківську картку і декілька разів розрахувався нею в різних магазинах. Загальна сума покупок – понад 3600 гривень. 

До співробітників Тернопільського районного управління поліції надійшло повідомлення від жительки обласного центру про те, що невідома особа незаконно привласнила гроші з її платіжної картки, яку вона загубила. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

У ході оперативних заходів співробітники карного розшуку встановили особу зловмисника. Ним виявився раніше судимий 44-річний житель Тернополя.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Дії тернополянина поліцейські кваліфікують за ч. 2 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Відео дня

Оперативники також перевіряють причетність фігуранта до вчинення інших кримінальних правопорушень на території обласного центру.

Що робити, коли втратили картку банку

В екстреній ситуації добре мати під рукою інструкцію. hotline.finance підготували таку, якщо ви раптом не дорахувалися картки в гаманці.

Перше, що необхідно зробити — заблокувати картку, незалежно дебетова вона або кредитна. Такий хід допоможе убезпечити особисті кошти і не дасть іншим можливість зняти з неї гроші.

Є три перевірених способи:

— в інтернет-банкінгу;

— через гарячу лінію банку, зателефонувавши за номером телефону;

— у відділенні банку.

Якщо будете телефонувати в банк, будьте готові підтвердити особистість, відповівши на кілька запитань (ПІБ, кодове слово та інше). Однак не називайте оператору PIN-код від картки, CVV2 або CVC2-код. А також для повної безпеки рекомендується зафіксувати дані співробітника банку, якщо в майбутньому виникнуть спірні питання щодо блокування.

Важливо: власник картки несе відповідальність за банківські операції до моменту її блокування. Чим оперативніше відреагуєте на пропажу, тим вищі шанси зберегти заощадження. 

Читайте також Двоє 15-річних вночі залізли до крамниці і вкрали чіпси, горішки та іншого товару на 24 тисячі

Тернополянка впродовж місяця ходила на "шопінг" і не платила за одяг

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up