Тернополянина підозрюють у незаконній переправі ухилянта через кордон

Тернополянина підозрюють у незаконній переправі ухилянта через кордон
  • Організував незаконне переправлення через кордон військовозобов’язаного за 6 500 доларів США.
  • У протизаконній схемі підозрюють тернопільського підприємця.

За даними слідства, підприємець з Тернополя організував схему по незаконному переправленню чоловіків через державний кордон України. Для цього він вносив до інформаційної системи «Шлях» неправдиві дані про військовозобов’язаних водіїв, що здійснюють міжнародні перевезення.

Про це розповідають у  пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

В Головному управлінні Нацполіції в Тернопільській області уточнюють, що тернополянин пропонував ухилянтам виїхати до іншої держави під виглядом комерційного перевізника шляхом внесення фіктивних відомостей про особу до спеціалізованої бази даних. Також зловмисник надавав нелегалам довіреності на  користування транспортними засобами, які призначені для здійснення міжнародних перевезень. 

Відео дня

Поліцейські задокументували, як підприємець отримував 6500 доларів США за вказану послугу. Гроші йому передавав чоловік, який хотів перетнути кордон. При цьому він не займався перевезенням вантажів.

Наразі перевіряється причетність тернополянина до інших фактів незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.

За процесуального керівництва Тернопільської окружної прокуратури підприємцю повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення чоловіка призовного віку через державний кордон України (частина 3 статті 332 Кримінального кодексу України).

Довідка.
Стаття 332 Кримінального кодексу України: Незаконне переправлення осіб через державний кордон України
Частина 3 статті 332: Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені організованою групою або вчинені з корисливих мотивів.
Покарання: позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

До суду скерували клопотання про взяття підозрюваного під варту.

У разі доведення вини тернополянина, він за вчинений злочин може сісти за грати мінімум на 7 років.

До слова, раніше «20 хвилин» розповідали про те, що подружжя з Тернопільщини судитимуть за незаконне перевезення чоловіків через державний кордон. Повідомляли і про те, що 19 березня прикордонники Мукачівського загону зупинили вісьмох військовозобов’язаних чоловіків, які намагались перетнути держаний кордон у незвичний спосіб. Серед ухилянтів від мобілізації були й твоє чоловіків з Тернопільщини. У такий спосіб вони намагались дістатить до Румунії.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Читач64

    тільки одного тернополянина,а чому прикривають друзі,які служили в контрозвідці і внутрішній поліції Барбашов своїх друзяків, які налагодили бізнес в лікарніхпо схемах продовженню групи через Тернопіль, а потім доплачувати бабки та військоматах в Тернополі з підприємцем,де організували лєве підприємство на бомжа і брали бабки і відправляли призовників
  • Nika Nika

    Якби вони могли, то за воздух би теж брали грошi.  Наскiльки вже зажралися, не скажу, що всi,  але деякi. Е приклад .
  • Kudryk Rostik

    Бля так смішно що піз&ец
  • Nik Deriche

    А чому не пишите як кацапам через інтернет повістки присилають? Цікаво,є на росії ''операція бусик'',відловлюють людей на вулиці ї кордони,закриті ?

keyboard_arrow_up