Тернополянина судять за згвалтування 64-річної матері його друга. Дружина переконує, що він не винен

Тернополянина судять за згвалтування 64-річної матері його друга. Дружина переконує, що він не винен
  • Все трапилось, коли Марія Янкова повернулась із заробітків у Німеччині взимку цього року. Жінка розповідає, що Василь Гумінюк - друг її сина Юрія, увірвався до її будинку, побив та поглумився над нею.
  • Василь вже півроку перебуває під вартою. Сестра підсудного Надія Марущак, його мати та дружина Надія Гумінюк переконані, що чоловік не винен, а уся справа - змова підсудної, її сина та прокурора.

За версією слідства, тернополянин зайшов до квартири свого друга Юрія Янкова, де перебувала його мати, що повернулась із заробітків. Чоловік згвалтував жінку та забрав з квартири тисячу євро.

Раніше Василь Гумінюк вже був засуджений. За крадіжку золотої ланцюжка і тисячі гривень чоловік відбув 9 років покарання.

Відео дня

- Мій син вже відсидів за те, що його підставив той друг ( син потерпілої - прим. ред). Василь тепер каже до мене: “Мамо, я не буду знову сидіти через нього”. Я боюся, що він може щось собі зробити, - каже мати підсудного Надія Гумінюк. - У теперішній справі прокурор та сама жінка, що була 9 років тому. Що це за збіг такий? Ми писали прохання відвід. Поки що ніхто не реагує на це. Ми хочемо, щоб прокурор не вела цю справу.

Потерпіла не впевнена, що Василь гвалтівник 

Рідні Василя звернулись до журналістів телепередачі “Один за всіх”. Під час передачі потерпіла Марія Янкова  проходила детектор брехні, який вказав, що жінка не впевнена, що вчинок зробив саме Василь Гумінюк.

- Син Марії Юрій водив жінок туди на квартиру. Там не знаю що творилося. Аналізи, які зробило слідство доводять, що потерпіла у той день була з трьома або більше чоловіками. Правоохоронці зібрали аналізи сперми, але в них ніхто не розбирається, бо жінка каже, що вона 9 років не була з чоловіком. А аналізи доводять, що вона була з трьома і більше чоловіками, - розповідає рідна сестра Василя Надія Марущак.

На судове засідання, яке призначили 23 жовтня, прийшла дружина Василя Гумінюка з сином Святославом, якому лише рік.

- Коли Василя взяли під варту, нашому синочкові було півроку. Ці засідання - єдина можливість для Святославчика побачити тата, - розповідає дружина підсудного.

Засідання вкотре переносять

Потерпіла теж вважає, що судове засідання переносять незаконно. На засідання пані Марія прийшла з родичкою, яка її підтримує. З журналістами спілкується неохоче. Каже, що не може згадувати той день.

- Я хочу, щоб посадили людину, яка поглумилася наді мною, - каже потерпіла. - Суд вже який раз переносять. Не знаю чому.  

Цього разу через те, що конвой не доставив підсудного з Чортківського слідчого ізолятора вчасно. Засідання призначили 6 листопада. Прокурор коментувати процес відмовляється.

"Боїмося, що син щось собі зробить в тюрмі"

- В ізоляторі Василь почуває себе дуже погано, постійно хворіє, допомоги йому не надають. Він навіть погрожує покінчити життя через цю несправедливість. Ми дуже переживаємо, - каже сестра підсудного Надія.

Журналісти “20 хвилин” стежать за перебігом цієї судової справи. Наступне засідання відбудеться через два тижні. Стежте за новинами на сайті "20 хвилин".

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up