Тернополянка продавала власні інтимні фото в Телеграмі. Справу розглядали в суді: що вирішили

Тернополянка продавала власні інтимні фото в Телеграмі. Справу розглядали в суді: що вирішили
  • Одне фото коштувало 220 грн, за два давала знижку і правила за гуртовою ціною – за 350 грн.
  • Дівчині 20 виповнилось на початку весни. Вона народилась і проживає в Тернополі. Що ще відомо?

За виготовлення та зберігання з метою збуту, а також збут зображень порнографічного характеру судили днями тернополянку. За продаж власних фото порнографічного характеру жінці проголосили вирок у Тернопільському міськрайсуді. А вона пояснювала, що пішла на це через скрутне становище.

За експертизи сплатить більше, ніж заробила

Заробити жінці не вдалось, бо лишень за проведені експертизи вона тепер має сплатити 1784 грн. 84 коп. а це майже втричі більше, аніж виторг від порнофото. Плюс у біографії моделі додалась судимість за неодноразове розповсюдження порнографії. За таке їй світило до трьох років тюрми.

Жінку звуть Оленою (ім’я ми змінили з етичних міркувань – прим. авт. Справжні дані є в редакції). Вона народилась і проживає в Тернополі, в на початку весни відсвяткувала своє 20-річчя. Ніде не працювала і не навчалась, чоловіка і дітей не мала. Не маючи постійного заробітку, жінка вирішила підзаробити на пікантних фото свого тіла. Для цього, як йдеться в матеріалах справи, вже у листопаді минулого року «виготовила ряд графічних файлів із зображенням власного оголеного тіла, серед яких наявні фотозображення порнографічного характеру».

Відео дня

Каялась і просила суворо її не карати

Далі створила власний профіль у телеграмі і в одному з чатів продала власні фото. 220 гривень, які вторгувала, їй перекинули на банківську картку. На цьому бізнес завис. Але поновився вже у квітні цього року, коли в країні лютувала війна. Про продаж фото з власним зображенням порнографічного змісту оголошення розмістила у чаті «Ваші оголошення для зустрічі». Тема - «Фото відео вірт». Швидко знайшовся і покупець. За два фото Олена вторгувала 350 грн. Гроші прийшли на її картку.

У суді жінка у всьому зізналась. Так, робила знімки і продавала їх в телеграмі. Пояснила, що пішла на це у зв`язку із скрутним матеріальним становищем. Жінка каялась і просила суд суворо її не карати.

Тернопільський міськрайсуд своїм вироком визнав Олену винною і за продаж першої світлини покарав місяцем арешту, а за повторним епізодом засудив до 3 років позбавлення волі. Врешті звільнив від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши їй один рік іспитового строку.

З жінки на користь держави стягнуть витрати за проведення судових експертиз — а це 1 784 грн. 84 коп. Що майже втричі більше, аніж вона заробила.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Фото Svedoliver / Depositphotos

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 301. Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів

ч. 1. Ввезення в Україну творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, зберігання, перевезення чи інше переміщення з тією самою метою, або їх збут чи розповсюдження, а також примушування до участі в їх створенні - караються штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

ч. 3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з отриманням доходу у великому розмірі, - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (168)
  • Анатолий Гаращенко

    Комусь не вистачило, що так образилися? Чи хотіли на халяву?
  • Крістіна Сапронова

    А те що будинки розпусти працюють під носом у міліції то нічого ??? Нормально 🤦🤦знайшли кого ловити
  • Інна Добровольська

    А коли Марув крутили по всім каналам з голою жо..об, то це було нормально..коли Настя Каменських транслює свої булки в кліпах це теж нормально, а тут злочинницю найшли, цирк ..
  • Marta Druchyk

    Цирк.
    Депутати нічого не роблять в тому житті, тільки гроші крадуть, купа колаборантів, то це норм. Про це всі мовчать.

keyboard_arrow_up