"Товариш випадково вистрелив у стегно": на Херсонщині загинув 23-річний солдат з Підгаєччини

"Товариш випадково вистрелив у стегно": на Херсонщині загинув 23-річний солдат з Підгаєччини
  • 23-річний солдат Володимир Баліцький із села Голгоча Підгаєцького району загинув від випадкового пострілу товариша по службі під час перебування на Херсонщині. 
  • Сьогодні солдата поховають у рідному селі. 

Про трагічний випадок повідомляють на офіційному сайті Державного бюро розслідувань у Херсонській області. Там зараз проводять розслідування справи

- Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Мелітополі, розслідують обставини порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло смерть військовослужбовця, - йдеться у повідомленні. -За попередньою інформацією, близько 19 години 5 квітня 2020 року знаходячись на посту по охороні мосту біля одного з населених пунктів Херсонської області, солдат порушив правила поводження зі зброєю. Він взяв автомат свого колеги та з необережності здійснив постріл в стегно останнього, внаслідок чого потерпілий загинув.

Обидва хлопці скоро мали демобілізуватись

Як розповідає голова Підгаєцької райдержадміністрації Галина Дуда, похорон військовослужбовця відбудеться сьогодні, 8 квітня. Поховають Володимира у рідному селі. 

Відео дня

- Наскільки я знаю, це просто випадковий нещасний випадок, - розповідає пані Дуда. - Хлопці чергували на охороні моста в Новій Каховці Херсонської області. Вони були товаришами, разом призивалися, разом служили у Червонограді.Скоро мали демобілізуватись...

Під час перебування на Херсонщині хлопці виконували службове завдання. 

- Мені розповідав військовий комісар, що один хлопець взяв автомат в іншого, - каже Галина Дуда. - Напевно, через необачність вийшло так, що товариш прострелив Володимиру стегно. Постріл зачепив артерію. У нього була сильна кровотеча. Далі його повезли у лікарню, але врятувати його так і не вдалось.

Поховають хлопця в рідному селі

- Вночі тіло хлопця доставили у рідне село, - продовжує голова РДА. - Поховають його сьогодні. З Нової Каховки приїхав начальник штабу та командир частини. Вони допомогли батькам перевезти тіло. Військовий комісар району передав нам таку іноформацію сам він також поїхав, щоб віддати шану солдатові. Це трагічна подія для всього району. Співчуваємо рідним. 

Як повідомляють у ДБР, у разі доведення вини, військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Редакція "20 хвилин" висловлює щирі співчуття рідним, близьким та друзям Володимира Баліцького з приводу важкої втрати. Спочивай з миром, солдате...

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Виталий

    Правила обращения с оружием пишутся кровью! Небоевіе потери составляют до 25%  безвозвратніх потерь!!!
  • Ірина Кулина

    Співчуття рідним.
  • Yana Fedushyn

    Щирі співчуття рідним, а солдату вічна пам'ять та царство небесне
  • Вічна пам'ять 😢😢😢
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up